Cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) si simptomele acestora

Bolile cu transmitere sexuala pot contribui semnificativ la pierderea unei sarcini dar si la afectarea grava a sanatatii. Orice fel de banuiala ar trebui sa trimita femeia imediat la un control ginecologic. Iata care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si simptomele acestora:

Gonoree – infectie cu efecte grave ce poate duce la sterilitate. poate provoca de asemenea probleme cardiace sau artrita atunci cand este netratata si apar complicatii.
Simptome: nici un simptom, sau: usturimi, scurgeri vaginale anormale, dureri pelviene.

Infectia cu Chlamydia – o bacterie ce netratata poate provoca sterilitate sau boala pelviana inflamatorie.
Simptome: usturimi la urinare, scurgeri, disconfort sau nici un simptom fiind depistata cu ajutorul analizelor medicale de rutina.

Sifilis – infectie cu efecte grave care pune viata in pericol. Foarte contagioasa.
Simptome: rani specifice in zonele genitale, eruptii pe tot corpul. Netratata sau atunci cand apar complicatii, boala provoaca dereglari ale sistemului nervos si probleme cardiace.

Herpes – virus extrem de persistent, de obicei apare si reapare intreaga viata. Forma sa de tip 2 provoaca basicute in zona genitala.
Simptome: mancarimi, disconfort, un fel de iritatie cu basicute care se mentine 2 saptamani, trece si reapare.

Hepatita B – virus periculos, cu riscuri majore putand duce chiar la deces.
Simptome: oboseala nejustificata, scadere in greutate, febra, dureri abdominale, dureri de cap.

HIV – virus foarte periculos care slabeste sistemul imunitar astfel incat acesta nu mai poate lupta cu bolile si nu mai poate proteja organismul.
Simptome: pot trece luni sau ani fara nici un simptom. Acestea pot aparea abia cand SIDA este declansata manifestandu-se prin infectii, pierderi in greutate, dureri, transpiratii nocturne, raceli frecvente, pneumonii sau chiar cancer.

Data publicarii: Duminică 6 Iulie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook