Cum l-a salvat scrisul pe Stelian Țurlea

Într-o zi de început de iulie, în 2023, criticul literar Daniel Cristea-Enache i-a solicitat prozatorului Stelian Țurlea un interviu mai amplu pentru o platformă culturală. Interviul în cinci episoade a apărut în cele cinci zile de marți din luna august. Reacția a fost imediată: foarte mulți prieteni sau colaboratori ai intervievatului i-au solicitat să transforme discuția într-o carte. Daniel Cristea-Enache a acceptat ideea, celor cinci episoade li s-au adăugat alte douăzeci și a ieșit volumul pe care îl semnalăm astăzi.

La sfârșitul dialogului celor doi, a fost adăugat un text scris și tipărit (într-un singur exemplar) în 2004, de arhitecta și pictorița Cristina Popescu, cea care îi va deveni soție lui Stelian Țurlea.

,,Scrisul m-a salvat” este o carte excepțională, lansată la Editura Integral și poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro

Scriitorul Stelian Țurlea mărturisește că arta scrisului se poate învăța. După cum spune, oricine o poate face, rezultatul depinde de strădanie, de repetiții, de multă muncă, dar înainte de toate de un ceva inefabil, căruia să-i spun cel mai direct – talent. Îl poți dobândi, dar e uimitor dacă te naști cu el.

Arta scrisului se poate învăța, spune Stelian Țurlea, citind mult, imitând scriitori care îți plac, sunt convins că poți, prin strădanie, să concepi o lucrare literară bună care să semene cu altele care s-au făcut deja. Apoi să treci la etapa următoare, să fii unicat.

 

Data publicarii: Luni 19 Februarie, 2024

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook