Cum puteti recunoaste „carnea falsa” de pe rafturi

Atentie la carnea care ajunge pe mesele copiilor. Pe rafturile magazinelor se gaseste asa numita „carne falsa”. Cum este produsa aceasta carne: resturile ramase in urma diverselor procesari, sunt lipite cu ajutorul unui praf comercializat in industria alimentara profesionala si ulterior sunt prezentate ca fiind bucati intregi de carne.

Cumparatorul gaseste aceasta carne ambalata sub denumirea: „carne procesata” sau „carne reprocesata” si o cumpara crezand ca este o bucata intreaga de carne. In realitate sunt bucati care provin de la mai multe animale lipite cu un praf considerat a fi nesanatos. Inscriptionarea poate sa nu fie la vedere, trebuie cautata cu atentie pe eticheta care insoteste produsul.

Praful este ambalat in pungi speciale si se vinde la kilogram. Cei care il utilizeaza poarta masca, pentru a nu il inhala. Numerosi specialisti au avertizat cu privire la efectele nocive ale acestuia si au explicat faptul ca este de fapt o enzima facuta dintr-un agent coagulant din sange de animal (de obicei de porc), putand producand contaminari diverse cu bacterii printre care si cu E-coli.

Astfel, carnea reprocesata, denumita si „carne falsa” este de fapt un amestec de resturi ieftine lipite cu un colaj cu potential toxic. Procedura se foloseste pentru carne de peste, pui, miel si vita.

Puteti vedea aici cum se produce „carnea falsa”.

 

Data publicarii: Joi 7 Septembrie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook