APC alerteaza autoritatile din Romania cu privire la carnea infestata!

Semnalul de alarma a fost tras de conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania:

„Solicit in mod public ANSVSA-ului sa confirme sau sa infirme daca Romania a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, falsificate cu pasta obtinuta din carcasa de bovina. De asemenea, sa comunice daca are cunostinta despre reetichetarea acestor produse in sensul ascunderii faptului ca le-a expirat data durabilitatii minimale/termenul de valabilitate, actiune frauduloasa care ar pune in pericol viata si sanatatea consumatorului roman” conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Alerta a aparut dupa ce carne alterata a fost exportata masiv in Europa de Sud-Est, dupa inchiderea fabricii Veviba din Belgia, ca urmare a retragerii autorizatiei de functionare. Supermarketurile belgiene au scos de la vanzare carnea de la respectiva fabrica. In carnea tocata s-au identificat cantitati insemnata din asa numita „carne falsa”, o pasta obtinuta din carcasa.

Carnea a fost reetichetata si exportata in tari din sud-est-ul Europei. Situatia a fost descoperita dupa ce un angajat al fabricii a decis sa vorbeasca despre ceea ce s-a intamplat la un post de radio.

Consumul de carne alterata poate provoca toxiinfectii alimentare, varsaturi, diaree, probleme digestive grave. In carne exista bacterii periculoase cum sunt E-coli, Pseudomonas, Klepsiella care pot duce la deces in cazul copiilor, persoanelor varstnice si adultilor cu afectiuni cronice.

Carnea este condimentata si amestecata cu substante chimice care fac imperceptibile semnele alterarii.

Pana la ora aceasta, autoritatile din Romania nu au confirmat dar nici nu au infirmat daca pe rafturi au ajuns cantitati de carne cu probleme din Belgia.

Alegeti pentru copii carne din sursa sigura!

Puteti citi pe larg despre acest subiect pe site-ul APC Romania.

Data publicarii: Marți 13 Martie, 2018

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook