Dermatita seboreica infantila, cauze si tratament

 

Este denumita popular „crusta de lapte” si se caracterizeaza prin aparitia la nou nascuti in zona scalpului sub forma unor coji galbui si grase.

In formele mai accentuate, cojile pot aparea nu numai pe scalp ci si in jurul urechilor sau nasului.

Aceasta afectiune nu are legatura cu igiena si nici nu este o infectie bacteriana. Crusta galbuie reprezinta celulele moarte adunate pe suprafata pielii din cauza unui exces de sebum.

Cauza nu este foarte clara insa medicii presupun ca are legatura cu administrarea de antibiotice in timpul sarcinii si cu insuficienta de biotina, una dintre vitaminele din complexul B cu rol in reglarea glicemiei si a metabolismului.

Pentru a trata dermatita seboreica nu este necesar un tratament anume. Igiena zilnica este suficienta. In scurt timp cojile vor disparea de la sine.Data publicarii: Vineri 30 Noiembrie, 2012

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook