FOTO: Laptele matern omoara bacteriile

O fotografie cu picaturi de lapte matern omorand bacterii a fost data publicitatii. Intr-un vas Petri (recipient din sticla rotund, utilizat in laborator pentru cultivarea microorganismelor) vedem o mostra de lapte matern cum lupta cu succes impotriva unor bacterii agresive si periculoase.

Fotografia a fost realizata de un student la Biologie din Anglia. Acesta ne prezinta 9 vase Petri colonizate complet cu bacteria M.Luteus, mai putin in partea centrala a vaselor, unde a fost picurat lapte matern.

Micile balti de lapte au creat un adevarat zid in fata bacteriilor. Rezultate similare au fost obtinute si in cazul bacteriilor E.coli si MRSA.

In publicatia YourPeditrician ni se explica pe larg cauza:

80% din celulele laptelui matern sunt macrofage, adica omoara bacteriile, ciupercile si virusurile. Astfel, bebelusii alaptati la san se bucura de o mai mare protectie impotriva bolilor, ca de exemplu: pneumonii, infectii, bronsite, rubeola, infectii ale urechii.

O informatie utila este aceea ca mamele produc automat in laptele matern anticorpi pentru orice boala din jurul lor. Astfel, laptele matern este personalizat pentru fiecare bebelus in parte, in functie de mediul in care traieste.

Data publicarii: Sâmbătă 11 Martie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook