Inregistrare socanta cu medic ginecolog din Hunedoara acuzat de parinti de malpraxis, dupa o nastere naturala

Medic ginecolog din Hunedoara catre tatal unui nou-nascut: „Iti dau sicriu, bani…eu ma ocup de pomana”. Doctorul este acuzat de parinti de malpraxis dupa ce a lasat-o pe mamica sa nasca natural doar cu moasa, desi trebuia sa ii faca cezariana.

Pe data de 19 Iunie 2017, Corina Nedelca s-a internat in spital pentru nastere. Alaturi de sotul sau isi faceau planuri de viitor ca oricare familie. Insa doar cateva ore au fost de ajuns ca sa le schimbe viata.

Femeia a nascut dupa un travaliu chinuitor de 12 ore, fara medic, lasata doar cu moasa.

In urma acestei neglijente din partea medicului, nou-nascutul a fost diagnosticat in primele ore dupa nastere cu hemoragie cerebrala, starea lui de sanatate fiind grava. Parintii l-au acuzat pe medic si i-au cerut explicatii. Discutia a fost inregistrata de tatal copilului si este halucinanta.

Medicul ginecoloc recunoaste in inregistrarile audio ca era necesara cezariana si le propune parintilor sa „nu ii faca rau” oferindu-le in schimb bani pentru inmormantare, sicriu si pomana, in cazul in care nu fac public cazul.

Remus Nedelca, tatal copilului, a declarat pentru Digi 24: „Care parinte ar fi stat linistit sa i se spuna in fata: „Eu la copilul tau ii dau sicriu, ii dau masina mortuara sa ti-l aduca de la Timisoara, iti platesc preot pentru slujbe”.

Corina Nedelcu, mama copilului, a declarat pentru Digi 24: „Atat imi doresc. Sa nu mai profeseze. Sa nu mai nenoroceasca alta familie”.

Bende Barna, director medical al Spitalului Municipal Hunedoara a declarat: „Din punct de vedere etic? Eu stiu? Normal ca au dreptate parintii in ceea ce spun”.

Medicul ginecolog acuzat nu a putut fi contactat si nu si-a exprimat un punct de vedere. El a intrat in concediu medical pentru ca, potrivit Digi 24, sufera de o boala incurabila.

In acest caz s-a deschis o ancheta de catre conducerea spitalului.

Data publicarii: Sâmbătă 15 Iulie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook