OMS avertizeaza: 1,7 milioane de copii mor anual din cauza poluarii

Raport socant din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii: un sfert dintre decesele anuale din randul copiilor sunt cauzate de diverse forme de poluare.

Printre acestea: expunerea la impuritati din aer si apa (gaze de esapament, fum rezultat din arderea plasticului sau a carbunelui fosil, fum industrial, nitrati din apa). Expunerea zilnica la aer poluat cu fum de tigara, ce transforma copilul in fumator pasiv afecteaza de asemenea grav sanatatea copiilor.

Acesti factori ce tin de poluarea mediului in care traiesc copiii pot duce la pneumonie, diaree sau alte boli grave cum ar fi cancerul. Anual 1,7 milioane de copii mor din cauza poluarii.

Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii au declarat: „Un mediu poluat este un mediu letal – in special în randul copiilor mici. Organele si sistemul lor imunitar, aflate in crestere, corpurile si caile aeriene nedezvoltate ii fac vulnerabili la aerul si apa murdare”.

Data publicarii: Marți 7 Martie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook