Siropul pentru copii DEBRIDAT, retras de urgenta!

Unul dintre cele mai prescrise produse farmaceutice pentru copii, Siropul DEBRIDAT, a fost retras de urgenta din toate farmaciile. Parintii sunt rugati sa NU il administreze copiilor daca l-au cumparat deja.

Compania farmaceutica producatoare Pfizer nu a oferit explicatii clare pentru aceasta masura drastica.

Doar faptul ca Siropul pentru copii Debridat este suspect de o contaminare cu „un corp strain”.

Momentan nu se stie daca si cand produsul va fi din nou in farmacii si va putea fi din nou administrat in conditii de siguranta, fiind luata in calcul primavara lui 2020.

Producatorul Pfizer a transmis nota oficiala tuturor farmaciilor distribuitoare intr-un timp record pentru retragerea urgenta a produsului Debridat de la vanzare.


www.AmNascutAcolo.ro – mii de mamici au povestit cum au nascut, scrie si povestea ta la editor@amnascutacolo.ro si noi o vom publica! Pentru timpul acordat primesti un Cadou. Datorita tie, gravidele sunt mai informate cu privire la nastere, maternitati si medici, multumim!


Despre Siropul pentru copii Debridat

Debridat este utilizat pentru dureri din cadrul bolilor digestive sau biliare. Debridat este un medicament care corectează tulburarile tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afectiuni.

Substanţa activă este Maleatul de Trimebutina. 100 g granule pentru suspensie orală conţin trimebutină 0,787 g. 5 ml de soluţie reconstituită conţin trimebutină 24 mg.

Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aromă naturală de portocale (ulei esenţial de portocale pe suport de gumă arabică), zahăr, colorant Galben amurg (E 110).

Despre componentele produsului Debridat: 

Maleatul de Trimebutina este Nerecomandat Copiilor, conform mai multor informari, ca de exemplu prospectul pentru Trimebutina.

Polisorbat 80 – Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Sursa. De asemenea este prezentat chiar de InfoCons ca fiind NEUTILIZABIL pentru copii!Detalii.

E110 – E110 (galben portocaliu sau sunset yellow) este unul dintre aditivii alimentari incriminati de cercetatorii de la Universitatea Soumphton ca fiind extrem de periculosi pentru copii. Testele realizate pina acum arata ca E110 este unul dintre cei mai periculosi coloranti folositi in industria alimentara. Poate provoca alergii mai ales persoanelor sensibile, agravand si crizele de astm. De asemenea, galbenul-portocaliu poate produce congestie nazala, brohoconstictie, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare.

Colorantul afecteaza si sistemul gastroinstesinal, ducand la consum mare la dureri gastrice si la blocarea enzimelor digestive. Copiii sunt cei mai afectaţi de consumul aditivului sunset yellow. In timp, acesta declanseaza sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Din cauza multiplelor sale efecte adverse, autoritătile din Finlanda si Norvegia au hotarat interzicerea aditivului E110. In restul tarilor din Uniunea Europeana, doza zilnica admisa este de 2,5 mg/kg corp.

Ramane intrebarea: cum este posibil ca un Sirop pentru copii sa existe dion start pe piata cu asemenea ingrediente? Recomandam parintilor citirea prospectului si informarea despre toate ingredientele si componentele unui produs, inainte de a il administra copilului. Utilizati Sirop natural si remedii cat mai sanatoase pentru copii, daca starea de sanatate a copilului permite, sub supravegherea medicului, pentru a limita pe cat posibil expunerea la aditivii nocivi prezenti din pacate in multe produse existente pe piata farmaceutica din Romania.

Debridat Retras

Data publicarii: Miercuri 11 Decembrie, 2019

Categorie: Blog

Articole Similare

retras debridat

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook