Spinner – jucaria care s-a raspandit rapid in randul copiilor

Dupa ce jucaria Spinner a urcat in timp record in topul preferintelor copiilor, insotindu-i pe acestia in gradinite si scoli, profesorii incep sa solicite interzicerea acesteia, in ciuda faptului ca titrezul cu petale se promoveaza ca fiind un bun mijloc de calmare a stresului.

Fiind disponibila pe piata mondiala la preturi foarte accesibile, silentioasa si de dimensiuni reduse, s-a raspindit rapid in toate tarile, fiind luata peste tot de copiii din intreaga lume, inclusiv in Romania.

Daca la inceput jucaria a fost ignorata de educatori si profesori, pe masura ce timpul a trecut, efectele negative s-au dovedit mai puternice decat cele pozitive. Copiii erau mai atenti la spinnere, uneori in timpul programului educativ. Spinnerele le-au distras atentia de la cursuri si le-au scazut puterea de concentrare. Iar copiii nu putea renunta la joaca nici dupa ce pauza se termina, atragand atentia si celorlalti colegi care doreau sa fie atenti la curs.

Din acest motiv in unele scoli si gradinite spinnerele au fost interzise. Copiii se pot juca, dar numai in afara programului, scoaterea lui din ghiozdan nefiind permisa nici in pauza.

Specialistii sunt de parere ca este doar o moda noua iar efectul ei va fi redus in intensitate la fel de rapid.

Data publicarii: Marți 13 Iunie, 2017

Categorie: Blog

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook