Jucaria, sabie cu doua taisuri

 

In ultima vreme, in care eficienta economica este pusa pe primul loc inaintea integritatii consumatorului, jucaria se dovedeste sabie cu doua taisuri deoarece este confectionata din materiale toxice, se strica foarte repede, iar componentele pot fi inghitite de copii.

La cumpararea unei jucarii pentru copii parintii vor fi foarte atenti verificand standardele de calitate ale produsului si varsta pentru care a fost conceput acesta. Este recomandabil sa se cumpere mai putine jucarii, dar sigure, chiar daca sunt mai scumpe, decat produse ieftine care pun viata si sanatatea copilului in pericol, de la magazine de specialitate.

Sta in puterea parintilor de a obisnui copilul cu jucarii facute din materiale naturale si inofensive: lana, bumbac, bambus sau de a-l face sa se indragosteasca de carti, de echipamente sportive, de muzica de calitate si filme cu mesaj educativ pliate pe puterea de intelegere a micutului.

Cu putina intelepciune se pot evita jucariile care instiga la violenta. Ideal ar fi ca locul armelor de jucarie sa fie luat de o carte de colorat, un balon sau o minge si al jucariilor zgomotoase de o plimbare in aer liber. De la cea mai frageda varsta copilul poate fi invatat sa admire un copac, sa se bucure de o floare, sa nu calce pe plante, sa nu zdrobeasca gandaceii nevinovati sub talpa sa, sa-si lase chipul fraged alintat de vant, de stropii de ploaie, de primii fulgi de zapada.

(Autor: Elena Stan)

Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook