Vopsirea parului in timpul alaptarii

Multe dintre proaspetele mamici se intreaba daca vopseaua de par afecteaza laptele matern. Din cauza acestei ingrijorari amana programarea la coafor sau cauta solutii mai blande de nuantare a parului.

Cum stau lucrurile de fapt? Din pacate inca nu exista studii clare care sa certifice ca bebelusul va fi afectat de vopsirea parului in timpul alaptarii. Iar acesta poate sa fie un argument pro dar si un argument contra vopsirii parului cat bebelusul mananca la san.

In prezent, vopsirea parului in timpul alaptarii ramane la latitudinea fiecaruia, de aceea prospatata mamica va obtine de la medicul de familie, pediatru, prietene si rude pareri pozitive dar si negative, iar decizia finala o va lua singura.

Ce se stie sigur: in urma studiilor efectuate la nivel mondial a reiesit ca vopseaua de par ce contine amoniac poate afecta negativ fatul in primul trimestru de sarcina. De aceea medicii ginecologi recomanda gravidelor sa renunte complet la vopsirea parului in primele 3 luni de sarcina.

Avand in vedere ca amoniacul si anumite substante toxice din vopseaua de par patrund oricum in piele prin scalp in cantitati mici, fiecare gravida decide singura daca va frecventa coaforul dupa primul trimestru, cand nu exista certitudinea demonstrata stiintific ca fatul mai este afectat.

Un amanunt foarte important este ca efectele negative produse de substantele toxice ce patrund in piele sau sunt inhalate se manifesta in timp, chiar si dupa cativa ani, putand produce simple sensibilitati care devin puncte vulnerabile pentru alergii sau boli grave manifestate mai tarziu.

Daca mamica in devenire sau proaspata mamica aflata in perioada alaptarii doreste sa reduca la minimum riscurile posibile dar in acelasi timp sa isi coloreze parul, poate alege o vopsea fara amoniac sau un nuantator. Exista de asemenea si procedee naturale prin care parul poate capata luciu si culoarea poate fi improspatata, cum ar fi folosirea ceaiului de musetel, insa nu acopera firele albe.

Data publicarii: Sâmbătă 26 Iulie, 2014

Categorie: Blog

Articole Similare

blank

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook