Marirea cantitatii de lapte, in timpul alaptarii

Intrebare – Dana: Inca de la nastere bebelusul meu nu s-a saturat doar cu san, orice as face dupa ce il alaptez vrea si completare – formula de lapte. Mi-as fi dorit sa il pot alapta exclusiv, insa am incercat si cu pompa pentru muls, de fiecare data am scos fix 70 ml de lapte din ambii sani. De aceea nu se satura. Pot face ceva in aceasta situatie sa maresc cantitatea de lapte? Multumesc!


Raspuns – Maria Mermezan
: Desigur ca poti sa faci ceva. Recomandarea „masa si sanul” e valabila pentru mamele cu mult lapte cu scopul de a-l ajuta pe bebelus sa ajunga la laptele gras. Daca e putin lapte, precum si in puseele de crestere, se alterneaza sanii. In felul aceasta, pana bebelusul mananca din al doilea san, in primul se face un pic de colecta de lapte in spatele aureolei si, in felul acesta, alternand sanii, mama poate sa creasca productia de lapte. Mai apoi, se poate stimula lactatia cu medicatie galactogoga: incepand cu ceaiuri – chimen si fenicul, continuand cu galafor, schinduf, ulei esential de fenicul si chiar motilium.

De asemenea, este important sa se renunte la biberon si sa sa foloseasca un sistem de tubulete, ca de exemplu SNS Medela pentru a oferi copilului suplimentul in timp ce e la san.

Data publicarii: Joi 1 Februarie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook