Aerul conditionat este sanatos pentru copii?

Principalul beneficiu al aerului conditionat este confortul. In zilele toride de vara, aparatul mentine temperatura optima la serviciu si acasa. O atmosfera placuta ne face sa ne simtim mai bine si ne permite sa ne desfasuram activitatile zilnice normal. Iata insa ca ne supunem si unor riscuri importante.

In cazul copiilor acestea cresc din cauza faptului ca sistemul imunitar este inca in formare. Specialistii recomanda parintilor instalarea aerului conditionat in locuinta intr-o zona mai putin frecventata de copil, de exemplu pe hol.

De asemenea sa permita cat mai putin copilului sa stea in spatiul in care aerul conditionat este pornit si sa excluda aceasta situatie in cazul bebelusilor.

* Aparatul nu foloseste aer proaspat, de aceea nu diminueaza concentratia de poluati din incapere si poate imprastia infectii bacteriene, fire de par de la animale, virusuri.

* Exista persoane sensibile la aer conditionat care acuza dureri de cap, oboseala, probleme respiratorii, iritatii, cel mai probabil in urma circulatiei deficitare a aerului proaspat.

* Agentia de Protectia Mediului din SUA avertizeaza ca aerul conditionat poate crea un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si mucegaiului, din cauza umidificarii crescute, printre infectiile cele mai frecvente fiind: pneumonia, legionella si febra Pontiac.

* Favorizeaza aparitia sinuzitei (inflamarea sinusurilor nazale din cauza infectiilor sau poluantilor din aer).

* ABC News a prezentat un studiu extrem de interesant – aerul conditionat favorizeaza depunerea kilogramelor in plus. Acest lucru se intampla din cauza temperaturii constante, precise, pe care o mentine. Astfel corpul omenesc nu mai depune energie pentru a se echilibra termic.

* Alte afectiuni ccorelate cu utilizarea aerului conditionat: fibromialgia, sindromul Raynaud, dermatita a frigore, sindromul de ochi uscat, uscarea excesiva a pielii.

Data publicarii: Luni 28 Aprilie, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook