Cata paine trebuie sa manance copilul zilnic

Paine este un aliment de baza in Romania, prezent aproape la fiecare masa. In alimentatia copilului se introduce in jurul varstei de 1 an, dupa ce bebelusul poate manca diverse alimente cu texturi asemanatoare.

Ideal ar fi ca la inceput carbohidratii sa ii fie asigurati din cereale integrale 100% naturale si apoi din paste integrale. Acestea sunt mai bogate in substante nutritive, vitamine si minerale decat painea.

In momentul in care painea este introdusa in dieta copilului se recomanda varianta de paine facuta in casa din faina integrala. Este mult mai sanatoasa decat painea din faina alba cumparata din magazin, cu foarte mici exceptii aditivata. Nu confundati faina neagra (de obicei colorata artificial) cu faina integrala, care inseamna ca graul a fost macinat integral.

Painea nu se consuma calda sau proaspata. Painea veche de o zi este indicata, pentru a nu afecta procesul digestiv. Consumul trebuie sa fie echilibrat.

Specialistii ne recomanda urmatoarele cantitati medii de paine care acopera necesarul copilului in functie de varsta:

* Intre 2 – 6 ani se recomanda in medie 60 – 90 g de paine pe zi
* Intre 7 – 12 ani se recomanda in medie 100 – 130 g de paine pe zi

Data publicarii: Vineri 15 August, 2014

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook