Facebook colaboreaza cu Politia Romana pentru noul serviciu „Alerta Rapire Copil”

De astazi, Facebook sprijina Politia Romana cu mediatizarea cazurilor de rapire de copii, practic devenind partener al autoritatilor, in rezolvarea acestor cazuri.

Noutatea a fost anuntata chiar de Politia Romana printr-un comunicat de presa:

Incepand de astazi, Facebook sprijina Politia Romana cu mediatizarea cazurilor, in cadrul Mecanismului „Alerta Rapire Copil”.

„Alerta Rapire Copil” este un mecanism national de alerta publica, care se declanseaza in situatii de rapire a unui copil ori in situatii in care vorbim de un copil disparut, a carui viata poate fi in pericol.

Dupa declansarea alertei, oricine are vreo informatie despre copilul rapit, este rugat sa anunte imediat politia.

Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al Mecanismului „Alerta Rapire Copil”, ofera posibilitatea diseminarii, catre utilizatorii acesteia, a alertelor generate in cazul declansarii mecanismului. Romania, prin Politia Romana, este cea de-a 24-a tara din lume care colaboreaza cu Facebook pentru gasirea copiilor rapiti.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesita transmiterea acestora intr-un format specific catre platforma social-media.

Totodata, pe langa informatiile specifice transmise catre Facebook, mesajul de activare va fi insotit de un link URL catre comunicatul de presa al Politiei Romane, despre cazul care a dus la declansarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficiala de Facebook a institutiei. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informatii legate de cazul mediatizat.

De la operationalizarea Mecanismului, in anul 2011, au fost declansate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, in urma investigatiilor facute de politisti si a informatiilor obtinute de la cetateni, fiecare caz avand caracteristici si rezolvari specifice.

Mecanismului „Alerta Rapire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

Data publicarii: Miercuri 30 Iunie, 2021

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook