Front comun in educatie

 

Este total eronata conceptia conform careia sarcina educarii copilului cade exclusiv pe umerii mamei, chiar daca aceasta are statut de casnica. Micutul are nevoie de confirmarea faptului ca atat tata, cat si mama il iubesc si sunt preocupati de viitorul lui.

Parintii sunt o echipa dedicata copilului lor, de aceea niciunul nu are voie sa tradeze la insistentele micutului. Este nedrept ca un parinte sa fie sever, sa pedepseasca pentru a inlatura santajul emotional si incapatanarea, iar celalalt sa fie de partea copilului.

Parintii ofera primele informatii despre lume, formeaza in mintea copilului notiunea de valoare adevarata si il initiaza pe acesta intr-un cod al moralei elementare, de aceea comportamentul acestora trebuie sa fie ireprosabil, ei reprezentand primele modele.

Principala motivatie a parintilor o reprezinta ceea ce este bine in mod real pentru copilul lor, dorintele personale trecand in plan secundar. In mod cert nu este bine ca pentru a inceta plansul, copilului sa i se ofere cate dulciuri vrea, sa fie lasat toata ziua in parc fara sa-si faca programul de mancare si somn si sa i se cumpere orice jucarie dupa care plange.

Parintele care doreste sa-si educe copilul in spiritul echilibrului in viata, va sti sa se joace cu acesta, dar si sa-l certe si sa-l pedepseaca imbinand stilul autoritar cu cel permisiv.

Niciun rol nu este mai frumos pe lume si mai plin de responsabilitati cum este cel de parinte, de aceea sa fim prietenii copiilor nostri pentru o comunicare eficienta in familie si sa facem front comun in educarea acestora!

(Autor: Elena Stan)

Data publicarii: Sâmbătă 1 Ianuarie, 2011

Categorie: Copii

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook