Reteta sanatoasa pentru gogosi
Reteta sanatoasa pentru gogosi. Gogosile sunt printre cele mai iubite dulciuri atat de copii cat si de intreaga familie. Usor de facut si foarte gustoase, gogosile trebuie consumate cu moderatie, daca nu se urmeaza o reteta de preparare mai sanatoasa.
Chiar si asa, se recomanda a fi mancate pe post de gustare si nu ca desert, dupa o masa copioasa.
Iata o Reteta altfel, pentru Gogosi sanatoase!
Aceasta reteta pentru gogosi este preferabila pentru copii.
INGREDIENTE RETETA SANATOASA PENTRU GOGOSI
- 2 banane (nu verzi dar nici negre) foarte coapte, pasate
- 2 oua intregi proaspete, de preferat bio sau avand cod 1
- 1/8 cana de ulei de cocos + 2 linguri de ulei de cocos pentru glazura (borcanul se incalzeste pentru ca unt-ul de cocos sa devina lichid – ulei, recomandam un produs BIO)
- 2 linguri de sirop de artar
- 1 lingurita de zahar vanilie bourbon sau esenta naturala de vanilie
- 1 cana de faina de migdale – se pot rasni la robot midgalele intregi
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu – se gaseste si varianta ecologica/bio
- ½ cana de ciocolata neagra
- Forme de gogosi – se pot utiliza forme de briose din hartie.
MOD DE PREPARARE GOGOSI LA CUPTOR:
Se amesteca bananele pasata in prealabil cu ouale intregi pana ajung la o consistenta cremoasa, apoi cu 1/8 cana de ulei de cocos. Se adauga amestecand siropul de artar si esenta de vanilie,. Folositi mixerul la viteza joasa/medie.
Porniti cuptorul ca se fie preincalzit la 180 de grade Celsius.
Intr-un vas separat, amestecati faina de migdale cu bicarbonatul de sodiu. In ploaie, adaugand usor, se incorporeaza amestecul acesta in compozitia preparata din banane si oua, din celalalt vas.
Pe o tava se aseaza formele speciale pentru gogosicu gaura in mijloc- pot fi utilizate si forme pentru briose. Important este ca in fiecare forma sa fie aceeasi cantitate de aluat, ca sa iasa toate gogosile la fel de mari.
Se introduce tava la cuptor.
Intr-un ibric din inox, la foc mic pe aragaz se topeste ciocolata neagra impreuna cu 2 linguri de unt/ulei de cocos. Se obtine astfel glazura pentru gogosi.
Dupa ce au stat in cuptor in jur de 15 minute – se controleaza periodic dar nu in primele 10 minute cand este de preferat sa ramana usa cuptorului inchisa, apoi se scot si se acopera cu glazura de ciocolata.
Dupa dorinta copiilor, se pot presara peste glazura fulgi de cocos, fructe, caju macinat sau bombonele colorate, pofta buna!
Data publicarii: Marți 5 Ianuarie, 2021
Categorie: Copii
Articole Similare

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook
Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.
Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina
