Nastere Cezariana Maternitatea Cuza Vodă Iași August 2023 Dr. Mona Ifrim

După două fetițe minunate, a apărut și micul nostru prinț🙈🙏

In dimineața zilei de 23 august 2023 m-am prezentat în triajul maternității Cuza Vodă din Iași, cu dureri și contracții din 5 in 5 minute. La doar 35 săptămâni și 2 zile micuțul nostru dorea să facem cunoștință, dar medicii au considerat că ar fi mai bine pentru el sa mai stea in burtica mea cel puțin până la 36 de săptămâni.

Am fost internată pe secție unde mi s-au recoltat probe biologice pentru analize și mi-a fost pusa si o perfuzie, nu mai țin minte exact ce conținea acea perfuzie, dar va pot spune că durerile de naștere au dispărut miraculos… Am rămas internată până la 36 săptămâni, timp în care eu aveam deja membranele rupte și nu mai aveam voie sa părăsesc maternitatea, deoarece exista risc de infectare atât pentru mine cât și pentru bebeluș 🫣

In dimineața zilei de 29 august 2023 am fost chemată de către doamna Dr. Mona Ifrim la un ultim ecograf pentru a vedea starea bebelușului 🙈 Avea 36 săptămâni și cântărea 2460 g +- dar din cauza unei infecții la nivelul lichidului amniotic (analize repetate la 48h) am fost transferată de urgență la terapie intensivă și am fost pregătită pentru nașterea micuțului. Eu îmi doream enorm de mult sa nasc natural ca și la fetițe, era cea mai bună variantă pentru mine, dar în momentul respectiv nu m-am mai gândit la mine, și am ales sa nasc prin cezariana de urgență pentru ca băiețelul meu sa fie bine.

Am intrat pe secția ATI, speriată toată, tremuram și plângeam ca un copilaș după bomboane 😂 Vorbeam acasă cu fetițele mele, cu soțul cu mama și restul familiei pentru a mă liniști 🙈 am fost luată în sala de operatie unde sinceră să fiu am zis că leșin (îmi era frică de anestezia in sine și de acel ac imens😂) dar nu am simțit nimic, așa că dupa, m-am calmat rapid. Când am simțit acea senzație de cald in zona membrelor inferioare, am fost pusă pe masa de operație, unde totul a început să fie foarte ciudat 😂😂😂🙈 simțeam tot… dar nu mă durea nimic 😂😂 Am inceput sa râd efectiv în hohote până l-am auzit pe bebe, l-am văzut că este bine și sănătos, iar după am inceput să plâng de fericire.
După ce s-a terminat operația am fost mutată din nou pe secția ATI unde mi l-au adus pe bebe foarte puțin, cat sa îl văd și să fac câteva apoze cu el 🙈 și am rămas acolo pentru aproximativ 12h.

După primele 6h de la operatie am încercat să mă mobilizez, știam cu cât o voi face mai repede cu atât recuperarea va fi mult mai ușoară, așa a și fost . A doua zi dimineața am fost mutată pe secția de lauze unde am așteptat cu nerăbdare să îl aducă pe bebe 🙈 A fost o experiență nouă pentru mine, și o recuperare destul de grea după această operație de cezariană. Acum recunosc și vreau pe aceasta cale să le urez tuturor femeilor ce au născut prin cezariană, că sunt uimitoare, incredibil de puternice și magice. Jos pălăria în fața tuturor mamelor ce au dat viață indiferent daca a fost pe cale naturală sau prin cezariană! Mămici noi suntem puternice prin și pentru copiii noștri! ❤️

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 20 Noiembrie, 2023

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Mona Ifrim | Iasi | Spitalul Cuza Voda Iasi

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook