Nastere Cezariana Sanador Madalina Ianuarie 2024 Dr. Busan Pirvoiu Alina Mihaela

In aprilie 2023 am aflat ca sunt insarcinata, in cadrul unui control ginecologic de rutina. Am mers la doamna Dr. Busan pentru ca era la cel mai apropiat centru de locuinta mea. De la prima consultatie mi-a placut de dansa, de modul de a comunica si de faptul ca mi-a raspuns la orice intrebare, mi-a oferit sfaturi si mi-a dar numarul dansei de telefon in caz de orice problema.
Am efectuat toate analizele si morfologiile la Sanador si, clar, am ales sa nasc tot in Maternitatea Sanador.

Cum galusca mea nu a decis sa vina singurica, la 40 saptamani am programat nasterea prin operatie de cezariana. Am fost chemata la spital cu 2h inaintea operatiei. Cand am ajuns, am completat o serie de documente, iar unde nu am fost sigura, doamna de la Receptie a fost foarte draguta si amabila si m-a ajutat. Dupa completarea documentelor, am mers sa achit restul de bani pentru nastere si apoi a venit o doamna asistenta sa ma ia pe sectie.

Am intrat in salon, unul de 2 persoane, care nu mi s-a parut deloc mic, ba chiar suficient pentru doua persoane. A existat un paravan intre paturi care putea fi tras, un dulap in care mi-am putut pune hainele si o tava care se putea trage peste pat unde aveam apa si ceai la discretie si pe care primeam si tava cu mancare. Cu 30 min înainte de operatie m-am schimbat in haina de spital si am fost dusa inspre sala. M-am intalnit cu doamna doctor, a venit o doamna asistenta care mi-a pus branula si un domn doctor care mi-a facut consultul preanestezic. Apoi, am intrat in sala de operatie.

M-am asezat in sezut pe pat pentru a mi se face rahianestezia. Domnul doctor anestezist a fost extraordinar si mi-a dat indicatii la fiecare pas, explicand mereu ce urma sa faca. Dupa anestezie, am fost intinsa pe pat, s-a pus un paravan in dreptul pieptului meu si operatia a inceput. La inceput, am simtit greata si senzatie de voma, iar domnul doctor anestezist a avut grija sa ma intrebe constant cum ma simt si sa ma asigure ca nu va mai dura mult senzatia respectiva. La 19:22 am auzit pentru prima data plansul micutei mele. Doamna doctor a venit pe mine peste paravan si mi-a explicat ca lichidul se inverzise si de-asta fetita nu a plans imediat si o voi vedea imediat ce doctorii de la neonatonologie se asigura ca este totul ok. Si mi-am atins si pupat galusca. A fost un sentiment unic. Dupa ce bebe a iesit, nu am mai simtit nimic. Operatia a mai durat undeva aproximativ 30 min. Cand doamna doctor a terminat cusaturile, au aparut alte doamne asistente care m-au curatat iar apoi alti doi domni care m-au transportat cu targa la pat.

In acea seara , in salon au venit doamnele asistente si au facut toaletarea, un calmant cand s-a dus efectul anesteziei si un anticoagulant. A doua zi, o doamna asistenta a facut din nou toaletarea, care a fost complet fara dureri, mi-a scos sonda urinara si m-a ajutat sa ma ridic din pat. Din cauza faptului ca ameteam destul de tare, nu am reusit sa stau foarte mult in picioare, dar pe parcursul zilei am reusit sa ma ridic in fund, in pat si chiar sa merg la toaleta. Durerile au fost 2 zile mai intense cu necesitate de calmat, iar in ziua externarii am reusit sa merg, usor, fara ajutorul altei persoane.

Doamnele asistente si doamnele de la neonatologie au fost mereu promte. Cum le sunam, imediat apareau in salon sa ma ajute sau sa aduca/ia fetita. Mancarea a fost foarte ok si suficienta. Consilierile in alaptare si in îngrijirea bebelusului au fost in regula, am invatat multe si le-am si aplicat ulterior. La externare, am primit o lista de recomandari de ingrijire pentru mine si bebe de care tin cont cu mare grija.

Daca vom hotari sa mai avem un bebe, cu siguranta voi face analizele si voi naste din nou la Sanador. Nota 10! O experienta extraordinara!

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 2 Februarie, 2024

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Alina Mihaela Busan Pirvoiu | Sanador

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.
haine bebe

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook