Nastere Cezariana Spitalul Judetean Bacau August 2021 Dr. Caia Claudia

Data probabil a nașterii, era 16.08… așteptam cu nerăbdare sa nasc, din doua motive. Nu mai suportam burta, era din ce în ce mai greu sa suport căldura, si, evident, abia așteptam să îmi cunosc minunea. Insa bineinteles ca bebe nu a venit pe 16….

Pe data de 18.08, adica intr-o  zi de miercuri, am avut contracții destul de dese, chiar și din 2 în 2 minute, dar suportabile. A doua zi, i-am trimis un mesaj d-nei doctor, despre ce s-a întâmplat cu o seara înainte, insa la acel moment, contracțiile erau  mai rare, respectiv din 7 in 7 minute. Dansa  mi-a zis ca daca i sa le am din 5 în 5 minute, sa merg la spital. Am ieșit la plimbare, am mers foarte mult ( oricum, pe perioada sarcinii, am fost extraordinar de activa ), si, evident, contracțiile erau din ce în mai dese. Cand am constatat ca  aveam contracții din 5 în 5 minute, am mers acasă, am făcut dus, m-am îmbrăcat, si am plecat la spital.

Ma așteptam să mă controleze medicul de garda, înainte de a ma interna, însă nu a fost asa. M-au internat direct, m-au trimis pe blocul de nașteri, insa cand  m-a controlat medicul, nu eram dilatata deloc. Menționez ca eu, pe toată perioada sarcinii, am optat pentru varianta de naștere naturala.

În noaptea respectiva, am rămas pe blocul de nașteri, sperând ca se va rupe apa, și ca voi naște, cu atât mai mult, cu cât, asistenta care ma monitoriza, mi-a zis ca am contracții puternice și dese, conform aparatului care îmi monitoriza bătăile inimii bebelușului.

Speranțele mele au fost în zadar. Vineri dimineață, m-au transferat pe secția de gravide. Aici am stat pana sâmbătă dimineață, cand m-am trezit cu dureri de burta, si, evident, cu burta contractata. M-au dus iar pe blocul de nașteri, unde medicul la care am mers pe toată perioada sarcinii, Dr. Caia Claudia care era si de garda, după doua consultări, la intervale diferite de ora (unul în jurul ore 09.30, si celalalt în jurul orei 13.00 ), mi-a zis ca nu sunt dilatata deloc, și ca ma va trimite din nou pe secția de gravide. Însă, înainte de asta, am întrebat asistenta dacă nu se poate sa îmi provoace nașterea. Dansa mi-a zis ca acea injecție nu este recomandata femeilor la prima sarcina, si, cu atât mai mult, nu e recomandata in cazul meu, nefiind dilatata DELOC. Si ca exista o problema, mai exact distocia de col ( eu am contracții, dar nu ma dilat ).

În momentul respectiv, am simțit ca voi claca psihic. Mai ales ca, fiind weekend și relativ târziu ( în jurul orei 17.00 ), nu putea sa ma externeze, asa ca m-am răzgândit. Si am zis ca nu mai vreau sa nasc natural (mai ales ca exista riscuri pentru bebe ), si  ca optez pentru cezariana.

M-au dus pe secția de gravide, medicul meu, a venit sa ma vadă, asa ca i-am  zis ca nu mai vreau sa aștept. Inițial, mi-a zis ca ma va opera dimineața la 07.00, înainte de a ieși din garda. Apoi, m-a sunat și mi-a zis ca ma va opera la miezul nopții. După alte 10 minute, mi a zis sa ma pregătesc, ca ma baga în operație atunci. „Atunci”, fiind în jurul orei 19.50.
Nu mai puteam de emoții și de bucurie, ca în final, a venit momentul mult așteptat.

M-au dus în sala de operații, evident, după ce m-au pus la curent cu tot procedeul, si la ora 20.40, l-am născut pe minunatul meu pui… Si acum, după aproximativ 6 săptămâni, încep sa plâng de emoții, cand îmi amintesc cât de frumos a fost momentul în care l au scos pe bebe, l-am auzit plângând, si mi l-au adus lângă fata, și l-am pupat… a fost minunat.

Toate durerile ulterioare, pentru ca cel puțin migrenele provocate de anestezie, au fost groaznice, nu au mai contat. Este un sentiment minunat sa auzi pruncul cum plânge, cand vine pe lume, e minunat sa îl ții lângă tine, e minunat sa îl privești. 😍😍😍

Ulterior, experienta din spital, cu bebe, lângă mine, a fost una relativ plăcută. Un personal, în mare parte, foarte drăguț și foarte atent. Si dacă pana sa îmi țin în brate minunea, voiam un singur copil, în prima clipa când l-am simțit la pieptul meu, am simțit ca vreau sa mai trăiesc o data aceste momente deosebite.

Bianca

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 1 Octombrie, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bacau | Dr. Claudia Caia | Spitalul Judetean Bacau

Articole Similare

nastere bacau

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook