Nastere Cezariana Wellborn Militari Ianuarie 2024 Dr. Velicu Octavia

Chiar dacă sarcina mea a fost monitorizată la maternitatea Giulești, am ales să nasc la privat după ce am fost anunța în săptămâna 34 de sarcina ca trebuie să mă îndrept către alt medic, pentru ca doctorita care îmi monitoriza sarcina urma să nască și ea. Nu i-am observat burtica, pentru ca ne vedeam o data la 4 săptămâni.

Inițial am vrut sa nasc la Regina Maria, dar în cele din urmă am ales Wellborn și nu regret nici măcar o secundă. Aici am întâlnit-o pe doamna Dr. Octavia Velicu, un om extraordinar. Fiind diagnosticata cu diabet gestațional, aveam nevoie de un medic bun care să îmi ofere siguranța ca totul va fi bine și ca bebe se va naște sănătos.

De la prima întâlnire, doamna doctor mi-a verificat tot istoricul și m-a asigurat ca bebe va sta în siguranță în burtică până când va veni timpul potrivit pentru a ne cunoaste. De asemenea am primit și numărul de telefon al dânsei și mi s-a spus ca orice întrebare, problemă sau nelămurire am, pot să îi trimit mesaj sau dacă este urgent să o sun.

Fiind sarcina avansată, a trebuit să ne mișcăm repede, așa ca deja la a doua întâlnire am programat controlul preanestezic și am cunoscut-o si pe doamna doctor neonatolog. In ziua controlului, mi-au facut analize si m-au dus intr-o camera unde i-au fost monitorizate bataile inimii lui bebe, timp in care au venit la mine pe rand, doamna doctor neonatolog si doamna doctor anestezist. Dupa aceea, am coborat in cabinetul doamnei Dr. Velicu pentru a stabili data nasterii.

Cu o zi înaintea nașterii am primit mesaj pe WhatsApp cu detaliile pentru ziua cea mare si informatii legate de faptul ca nu am avut voie să consum alimente cu 8h înaintea intervenției și, nici lichide cu 4h înainte. Legat de bagaj am fost asigurată ca nu am nevoie de nimic și chiar așa a fost, în afară de documente și încărcător nu prea am avut ce sa folosesc de acasa.

Am născut pe data de 17.01.2024 un băiețel perfect, cu o greutate de 3,280 g si 50 cm, care a primit nota 10. M-am prezentat la spital la ora 7, mi-a fost făcut testul covid, apoi o ecografie s-a ne asigurăm ca totul e bine și am fost urcată în sala de pregătire. Aici m-am schimbat în cămașă și mi-au fost administrate medicamente, o perfuzie și o injecție pentru a vedea dacă am alergie la antibiotic. După, am fost dusă în sală și pusă pe masă. Atmosfera de acolo a fost foarte relaxantă, iar toată lumea s-a comportat extraordinar și m-am simțit în largul meu. Despre anestezie, pot să zic ca nu am simțit-o, a durut doar faptul ca a trebuit sa fiu apăsată pe umeri, dar in rest nimic. Operația a decurs bine, doamna anestezist era la capul meu și m-a întreba constant dacă mă simt bine, iar daca observa modificări ale aparatelor îmi administra imediat medicamente. Bebe a ieșit în 5 minute de la începerea operației și eu am fost gata în următoarele 30-40 de minute.  Doamna doctor este o adevărată profesionistă, am simțit ca sunt pe mâini bune pe tot parcursul operație, dar și după. După operație m-am întors în camera de unde am fost luată înainte de interventie, si mi s-au pus ciorapi compresivi si gheață. După aproximativ 2 ore am fost transferată în salonul unde urma să stau.

Salonul arată ca o cameră de hotel din punctul meu de vedere. Patul cu telecomandă a fost raiul pentru mine deoarece m-am mișcat un pic mai greu după operație. Am primit un telefon unde erau două numere, unul pentru a suna la neonatologie, iar unul pentru a chema asistentele, care au venit de fiecare dată, cand a fost nevoie, inclusiv seara.Imediat ce am ajuns în salon am putut primi vizitatori și mi-a fost adus și bebelușul. Seara am fost învățată să îl alăptez. A doua zi mi-a fost făcută toaleta, m-au schimbat asistentele, mi-a fost făcut patul și am primit alta cămașă. După toaletă, am fost ajutată să mă ridic din pat și să fac câțiva pași.

Eu am ales pachetul standard așa ca am stat doar 3 zile in spital. În ultima zi m-au ajutat să completez acte pentru înregistrarea bebelușului, iar apoi am putut pleca acasă. Despre mâncare nu am ce să reproșez, dacă nu știam ca sunt la spital aș fi crezut ca sunt la o pensiune foarte buna undeva.  Datorita diabetului gestațional, am fost monitorizată în continuare, și am primit mâncare specială de regim, dar tot bună a fost.

Asadar, recomand cu toată încrederea această maternitate. M-am simțit ca într-o vacanță și pot spune ca am avut cea mai frumoasa experiență din viața mea,  în legătură cu spitalele.

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 21 Februarie, 2024

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Octavia Velicu | Wellborn Militari

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea prin Cezariană.

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook