Nastere prin cezariana la Isis Hospital (Armonia) Noiembrie 2020 cu Dr. Saptefrati Mariana

Fiind prima sarcina am vrut sa nasc natural, mi-am dorit, si doamna Dr. Saptefrati Mariana, care imi urmarea sarcina m-a incurajat sa nasc natural, pana am ajuns la control cu colul deschis si fara pic de contractie.Am aflat ulterior ca bebe nu era pozitionat cu caputul unde trebuia. Asa ca a trebuit sa ma programez la  cezariana cu o zi inainte de a naste.

Pe data de 30.11.2020, la ora 7 dimineata eram la spitalul Isis, pregatita cu bagajul. Am semnat foile de internare, am facut testul  Covid, dupa care o asistenta draguta a venit sa ma ajute cu bagajul si sa imi arate camera, era foarte curat in spital!Totul a decurs natural, m-au dus intr-un salon unde mi s-a pus o perfuzie, mi s-au pus diferite  intrebari, daca ma simt bine, daca am alergii. O ora si putin a durat toata perfuzia, dupa care urmand sa ma dezbrac si sa intru in sala de operatii.

Ajunsa acolo, personalul medical a fost foarte dragut, explicandu-mi in permanenta ce se intampla sau ce urmeaza sa se intample. Inainte de a-mi face anestezia,  mi s-a spus ca depinde de gradul fiecareia de durere, insa mi-au pus ceva in branula ca anestezia  sa fie mai usor de suportat. Ma molesisem de tot, era si dimineata, bebe era activ.M-au intins pe masa, in urmatoarele minute rugandu-ma sa imi misc picioarele, bineinteles, eu credeam ca mi le misc, dar aveam o senzatie de frustrare ca nu pot face asta si asa a inceput operatia.

Nu am simtit absolut nimic. In timpul operatiei  au trebuit sa imi schimbe branula de pe o mana pe cealata, pentru ca  mi s-a spart un vas de sange. Am avut  in permanenta tensiunea si pulsul luate. Si asa am auzit primul strigat al copilului meu! L-au sters, l-au cantarit, l-au masurat, l-au infasat si mi l-au pus langa mine! S-a calmat de indata, nu a mai plans deloc.
Dupa intreaga operatie, m-au dus in salon, foarte atenti m-au pus in pat, dandu-mi cateva ore libere sa ma odihnesc. Bineinteles ca nu am putut, dar am primit poze cu bebe din sala de operatii si apoi din salonul de bebei.

Ceea ce nu mi-a placut, a fost faptul ca mi-au schimbat vreo 5 branule in 3 zile pe motiv ca mi se spargeau vasele de sange si am ajuns cu mana drepta butuc acasa.In spital, pana sa aduca bebeii pe salon cu mama, le dadeau lapte praf, dar au fost prompti per total si atenti. Incurajau alaptarea, si mi-au aratat cum sa il atasez pe bebe la san.

La externare am primit o reteta pentru bebe cu ce sa ii dau pentru colici, pentru gaze, vitamina D, si de asemenea  pentru mine, tratament  pentru operatie, coagularea sangelui, si durerile cezarienei daca sunt prea puternice, toate medicamentele  compatibile fiind cu alaptarea.
Doamna Dr. Saptefrati Mariana a fost o femeie de nota 10!

Raluca

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 4 August, 2021

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Constanta | Dr. Mariana Saptefrati | Spitalul Isis (Armonia)

Articole Similare

Nastere prin cezariana la Isis Hospital 30.11.2020 cu Dr. Saptefrati Mariana

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook