Nastere prin operatie cezariana la Clinica Gynia din Cluj, cu doamna doctor Rusu Diana

Sunt Corina, mandra mamica a unei fetite Clara. Povestea noastra incepe frumos, copil super dorit, sarcina monitorizata. Sunt medic cu incredere foarte zdruncinata in sistemul sanitar..de aici decizia sa nasc la spital privat. Am nascut la clinica Gynia in Cluj, cu doamna doctor Rusu Diana.

Sarcina a decurs normal, dobandind multa incredere in doamna doctor Rusu pe parcursul celor 9 luni. De la 36 de saptamani la 39 doamna doctor a sesizat ca nu mai creste deloc in greutate bebele. Astfel, la 39 de saptamani si 6 zile am decis impreuna sa declanseze travaliul.

Ok. Zis si facut. Ma internez, Sambata la ora 13. La 15 imi declanseaza travaliul prin clisma. Pana la ora 19, contractii la 5 minute, suportabile. In tot acest timp bebe a fost monitorizat. La 19 se rup spontan membranele. Ma controleaza doamna doctor, zice ca e ok, doar ca nu eram dilatata deloc.

Ma avertizeaza ca urmeaza contractii mai dese si mai dureroase, dar tot ce putem face e sa asteptam. A inceput show-ul..contractiile erau la 2 minute, apoi la 1 minut. Aveam senzatia ca se rupe ceva in mine…nu puteam sa stau intr-un loc sa fie monitorizat bebe..putina No-Spa parca a mai linistit situatia, dar foarte putin.

Dupa 2 ore de contractii la 1 minut, zice doamna doctor ca am dilatatie de 1 cm. Era foarte putin. Trebuie sa mai asteptam pana la epidurala. Desi era de garda, si avea cazuri multe, venea in maxim 10 minute la mine cand o chemam…ca sa imi spuna acelasi lucru: nu se poate inca epidurala..ma calma doar faptul ca o vedeam.

La 23, dupa 8 ore de travaliu, din care 4 ore cumplite, aveam 2 cm dilatatie. Foarte putin. Bebe montorizat continuu. Se face in final epidurala…haven..dar contractiile incep sa se rareasca, la 3 minute. Mi se administreaza Oxitocina.

Contractiile nu misca. Apar modificari la bebe. Incep sa ii scada bataile cordului. Moasa nu se misca de langa mine.

La ora 1, dupa 10 ore de travaliu aveam 2 cm dilatatie, iar bebe incepea sa dea semne ca nu e ok..in momentul in care s-au inregistrat 60 de batai/minut, eu tot cu 2 cm dilatatie, doamna doctor decide cezariana de urgenta.

Eram foarte hotarata sa nasc natural, cunoscand foarte bine toate avantajele, dar cand vezi 60 de batai la bebe…nu mai conteaza ce vrei tu.. La 1.45 Clara Nicoleta cunostea lumea! Eu plangeam de emotii pe masa, medicul anestezit imi stergea lacrimile pe sub masca de oxigen.

Puiul meu avea 2750 grame si 51 cm. Era asa de micuta..dar cu scor Apgar 10. Eram bine amandoua. Sunt ferm convinsa ca daca alegeam sa nasc la stat, nu ar fi stat la fel lucrurile. Doamna doctor mi-a spus de la 10 saptamani ca s-ar parea sa fie fetita. A estimat greutatea ei la 2770 grame. O diferenta de 20 de grame!!!! Stiu cazuri de diferente de 1 kg, intre estimare si realitate..

Ce a urmat dupa nastere a fost vis. Conditii, personal, mancare… Tot suportul material si pshic pentru alaptare. Asistentele de la bebei super. Le intrebam orice. Bebelusii sunt inbaiati zilnic, pompe pentru muls, lapte praf bio la discretie ( nu a fost nevoie la noi), tot ce este nevoie pentru mama si bebe.

Zilnic venea o asistenta care statea de vorba cu noi, doar pentru partea psihologica. Medicul neonatolog ne-a tinut un curs ce sa facem si ce sa nu facem cand ajungem acasa cu bebeii. La noi a diagnosticat o luxatie de sold. S-a confirmat la ecografia de 6 saptamani. Multumesc tot personalui de acolo! Am o recunostiinta aparte pentru doamna doctor Samsodean Adriana, domnul doctor Traistaru Traian, asistenta neonatologie Tasnadi Elena si moasa Pop Ioana.

Iar pentru doamna doctor Diana Rusu mii de multumiri ca am trait cea mai frumoasa experienta din viata mea, si a fost cu final fericit, numai datorita ei. Abia astept sa vina al doilea bebe. Nastere usoara tuturor viitoarelor mamici!

(Corina, Cluj)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 17 Octombrie, 2016

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Asistenta Elena Tusnadi | Clinica Gynia | Cluj-Napoca | Dr. Adriana Samsodean | Dr. Diana Rusu | Dr. Traian Traistaru | Moasa Ioana Pop

Articole Similare

Nastere prin cezariana la Maternitatea Bucur cu domnul doctor Marius Augustin

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook