Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Malaxa din Bucuresti, cu domnul doctor Stelian Conci

Initial nu am vrut sa dau detalii despre aducerea pe lume a fetitelor mele, insa recunosc ca am citit mereu cu interes experientele publicate. La maternitatea Malaxa am nascut-o pe cea de-a doua fetita. Prima nastere a fost prin cezariana, desi am dorit o nastere spontana, pe cale naturala pana in ultima clipa cand la indicatiile doctorului a trebuit sa imi recalculez planul, ca sa zic asa.

Cand am avut confirmarea sarcinii numarul doi, am tinut cu dintii de nasterea vaginala dupa o cezariana. Asa ca am inceput cautarile, pe orice cai (internet, recomandari, din auzite) a unui doctor care sa accepte sa incercam, numai ca m-am lovit de multe refuzuri. Asa am ajuns la maternitatea Malaxa, la recomandarea unei cunostinte, la doctorul Sorin Ion. Acesta a acceptat, desi aveam 8 luni de sarcina cand am ajuns la dumnealui.

Pactul era ca vom astepta contractiile, si vom vedea atunci, pe loc, daca se va putea o nastere naturala sau intram in sala de operatie. Era tot ce voiam, pe cineva dispus sa incerce, dar care la primul semn negativ sa imi spuna daca ceva nu e in ordine si atunci ajungem tot la cezariana.

Toate bune si frumoase pana cand..fetita s-a hotarat sa vina. Am avut contractii, din ce in ce mai puternice, l-am sunat pe domnul doctor si la indicatiile acestuia m-am dus la spital, urmand sa ne auzim din nou dupa ce imi vor face colegii dansului un control.

Ajungand acolo, doctorii care erau de garda au inceput sa susoteasca intre ei, sa il sune pe colegul dumnealor, care a facut un soi de gluma la modul „las-o ca vrea sa nasca natural” un fel de „treaba ei”, si atunci m-au sfatuit sa renunt la ideea unei nasteri pe cale naturala aceasta fiind, dupa spusele dumnealor, extrem de periculoasa.

Asa ca pusa pe ganduri, l-am sunat din nou pe domnul doctor, intrebandu-l daca sa astept si sa facem conform planului, nasterea naturala sau sa facem cezariana, speriata fiind de atitudinea doctorilor prezenti. Si i-am specificat ca as vrea sa vina si dumnealui sa ma vada si sa luam impreuna decizia, caci asa stabiliseram de la bun inceput.

Iar acesta, peste masura de iritat, mi-a spus ca daca vreau sa ma iau dupa, citez „cacaciosii” lui de colegi atunci foarte bine, sa raman cu ei, ca el nu o sa vina si mi-a inchis telefonul in nas. Asa ca, indemnata de instinct am luat decizia sa intru in sala de operatii, din nou, si m-am lasat pe mana doctorului Stelian Conci, care era de garda atunci. Si bine am facut.

Operatia a fost grea. Urata. Uterul se rupea, si o nastere naturala s-ar fi lasat cu alte urmari, grave. I-am multumit lui Dumnezeu ca am avut norocul sa fie doctor Conci de garda si ca, desi a fost din nou cezariana, lucrurile in final au iesit perfect. Mentionez ca in salon erau doua dintre multele femei care au nascut cu doctor Ion si ambii bebelusi erau in incubator, cu probleme pulmonare, respiratorii, ambele nasteri desi naturale, erau provocate sa aiba loc atunci cand era de garda dumnealui..asa ca ma bucur ca in final nu am incaput pe mana dumnealui.

Doctor Conci a fost extraordinar, fara repros s-a purtat si in timpul si dupa operatie, a fost dedicat situatiei, si il recomand cu caldura!

Neonatologul insa m-a dezamagit complet. Doamna doctor Bacescu, m-a chemat si ma tinea in picioare in conditiile in care nu puteam sta in picioare, eu avand o anemie si o durere de cap ingrozitoare post operatorie care a durat 2 saptamani. Abia reuseam sa parcurg coridorul pana la baie.

Si m-a chemat ca sa imi spuna ca nu ma intereseaza de copilul meu. Sa spui unei mamici asa ceva denota un comportament extrem de urat si neprofesionist. Fiind deja la a doua nastere, stiind deja ce presupune spitalizarea de dupa nastere, am reusit sa barez sentimentele negative produse de aceste comentarii complet inutile, insa mai e cale lunga pana la uniformizarea unui comportament uman si decent in toate maternitatile, sa se tina cont de drepturile mamei si ale copilului, caci ele exista.

Cu drag,
O mamica de doua fetite

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 25 Aprilie, 2016

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Lucia Bacescu | Dr. Sorin Ion | Dr. Stelian Conci | Spitalul Malaxa

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Judetean Arges, cu domnul doctor Buzatu

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook