Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Nova Vita, din Targu-Mures, cu doamna doctor Ifrim Rodica

Tin sa impartasesc aceasta experienta unica viitoarelor mamici care cauta si doresc sa afle informatii despre nasterea la aceasta maternitate. Mentionez ca am fost sub supravegherea doamnei doctor Ifrim Rodica din a 2-a luna de sarcina.

Sarcina a decurs bine iar in data de 4 Septembrie 2017 la ora 07:30 am fost programata pentru operatia de cezariana (aveam 39 de saptamani de sarcina, dar bebe era cu 2 saptamani peste termen:) ).

Era intr-o zi de Luni ploioasa, in care tot drumul pana la Targu Mures (aproximativ 2 h jumatate) m-a insotit senzatia de frica.

Desi medicul imi adusese argumente pro si contra, eram foarte speriata de tot ceea ce inseamna cezariana, pentru ca citisem mult despre operatie si din pacate multe povestiri erau contra, plus ca cei din jurul meu erau total impotriva ei.

Eram panicata si imi mangaiam burtica spunand in gand: in sfarsit o sa te vad (pentru ca nu s-a lasat deloc vazuta la ecografii), deci pot sa trec peste orice urmeaza.

Am ajuns la maternitate, unde cateva doamne ne asteptau si a urmat monitorizarea bebelinei care a durat aproximativ o ora. Dupa, am fost dusa in sala de operatie, mi s-a facut anestezia si a urmat operatia.

Am fost constienta tot timpul doar ca de emotii nu aveam notiunea timpului, la un moment dat am intrebat daca s-au apucat, iar doamna doctor spuse: ooo, imediat terminam….si la putin timp am auzit primul tipat! Mi-au adus-o sa o vad si bineinteles au urmat lacrimile de fericire.

Dupa cateva minute eram deja la terapie intensiva, iar taticul a venit cu primele poze cu pitica noastra. Era tare mandru ca a fost chemat sa o vada si sa stea putin cu ea.
In fine, multe emotii dar, a 2-a zi cand a trebuit sa ma ridic a fost cel mai greu, spunea o prietena ca te simti ca si calcata de elefant…exact asa m-am simtit. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu si al personalului medical am trecut peste.

Am omis sa spun faptul ca, sunt conditiile foarte bune, personalul medical a fost foarte amabil, aveam buton in camera daca era nevoie de ceva, plus ca bagajul trebuia sa contina doar hainele de externare pentru mine si bebe (bineinteles ca panicoasa din fire, mi-am dus de toate si nu am folosit nimic :)!

Operatia a fost micuta, mi-a fost recomandat un unguent timp de 6 luni care a ajutat foarte bine la estomparea cicatricei.

In sfarsit, am fost multumita de cum a decurs nasterea la Nova Vita Targu Mures si ce a urmat dupa.

Iar ca o ultima parere, a costat ceva, dar raportat la cum a decurs, totul a meritat. (Simona, Mures)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 22 Iunie, 2018

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Rodica Ifrim | Maternitatea Nova Vita | Targu Mures

Articole Similare

Nastere prin cezariana la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, cu domnul doctor Gheorghe Popescu

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook