Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Ploiesti, cu domnul doctor Nonea

Nasterea prin cezariana de urgenta! Pentru mine a fost cutremurator stiind ca totul este in regula dupa spusele doctorului ce s-a ocupat de sarcina mea. Aveam 41 saptamani si 4 zile, contractiile incepusera cu 1-2 luni inainte, dar mi se spusese ca este normal, corpul se pregateste pentru marele evenimet.

Intr-o zi de Duminica mi s-a rupt apa, am dat fuga la spital bineinteles doctorul Mihalache Dan din Ploiesti era plecat in concediu la munte, spunand ca se ocupa altcineva de mine.

Contractii nu aveam, asa ca mi-au fost provocate de la 7:00 dimineata. Incepuse durerile nasterii din ce in ce mai mari, simteam ca mor de durere, doctorita de garda se uita la mine si spunea ca e normal sa nu ma mai vait atata, asistentele la cafea radeau, glumeau…pana sa iasa din tura doctora, un control sa vada ce se intampla, pe la 16:00 vorbele dansei fiind: „Da nu se dilata deloc, mai asteptam” nu mai puteam de dureri.

A plecat. Lasata cu dureri, nimanui nu ii pasa. La ora 17:00 vine doctorul de tura None, dansu’ s-a ocupat de mine intreband de cand am dureri, vazand ca a trecut ceva timp si nu ma dilatam deloc, insa contractii mari si dureri de nedescris mi s-a facut eco.

Aveam cordonul scurt, fetita impingea sa iasa, dar nu se putea. Exista riscul sa se rupa cordonul si faceam hemoragie, prima murea fetita apoi eu. Asa ca doctorul mi-a spus ca trebuie „Cezariana de urgenta, altfel pot muri”, intreband daca nu mi s-a spus de doctorul ce mi-a urmarit sarcina. Am spus NU. Ramasese uimit.

Am facut repede foia, venind in sala de nastere o asistenta si-a batut joc de mine: „Hai scrie o data si semneaza, nu ai dureri tot timpul” mi-a luat pixul din mana si pe un ton rastit: „Hai, aseaza-te in scaun, ce astepti!”…

Am ajuns in sala de operatie, avand contractii mari, mari de tot nu puteam sta relaxata asa ca mi s-au facut 7 anestezii locale, iar cea de a 8-a totala si am nascut la ora 18:35 o fetita de 3400 grame si 50 cm perfect sanatoasa.

Datorita doctorului None astazi ne bucuram una de alta, altfel nu stiu ce s-ar fi intamplat.

(Catalina, Ploiesti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 7 Iulie, 2017

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Dr. Dan Mihalache | Dr. Ovidiu Nonea | Maternitatea Ploiesti | Ploiesti

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook