Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu doamna doctor Irina Horhoianu

Numele meu este Lucia, am nascut la SUUB prin cezariana cu D-ra Dr Irina Horhoianu. Nasterea baietelului meu ce s-a petrecut pe 3 februarie 2014 la ora 13:30 nu a fost tocmai placuta dar totul e bine cand se termina cu bine :).

Am nascut prematur la 31 de saptamani. Am inteles ca de vina ar fi fost bacteria e-coli pe care tocmai ce o tratasem si al carei rezultat iesise negativ, insa se pare ca acesta era un rezultat fals-negativ:)

Contractiile au inceput dimineata la ora 7, la spital s-a dorit o incercare de mentinere a sarcinii, facandu-mi-se 2 injectii de maturare a plamanilor piticului. Eu tot intrebam daca nasc natural sau prin cezariana, contractiile fiind din ce in ce mai dese si mai dureroase.

Intre timp am pierdut tot lichidul si in ciuda injectiilor facute impotriva dilatarii, aceasta evolua. Am pierdut de aici firul povestii datorita durerilor si m-am mai trezit pe seara cand mi s-a spus ca am nascut un baietel de 1.7 kg sanatos. Au urmat 3 saptamani de incercare a intregului spectru de antibiotice (disponibile in spital) deoarece eram in prag de septicemie si nu isi dadeau seama de ce!

Au aflat intr-un final ca detineam un stafilococ auriu (pescuit probabil tot din spital).

Referitor la spitalizare trebuie sa precizez ca asistentele de la sectia de prematuri mi-au lasat o impresie foarte placuta si am invatat foarte multe lucruri de ele, esentiale cresterii unui bebelus, in speta-prematur.

Doctora ce m-a operat verifica starea mea de sanatate cel putin o data pe zi, mi s-a parut implicata in caz si dornica de a ma trimite teafara acasa.

La spitalul SUUB se pune un accent deosebit pe alaptare. Inca de a doua zi asistentele m-au ajutat si mi-au explicat importanta alaptarii (in special a prematurilor care au o pornire mai lenta).

Doctora neonatolog nu a fost foarte prezenta cu explicatiile privind evolutia bebelusului, raspunsul intrebarilor mele soldandu-se cu invariabilul „din punct de vedere paraclinic evolueaza bine”.

Acum suntem bine, bebe a recuperat frumos, are 4 luni si peste 5 kg.

(Lucia, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 7 Iunie, 2014

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Bucuresti | Dr. Irina Horhoianu | Spitalul Universitar Bucuresti

Articole Similare

Am nascut natural un baiat si o fata la Spitalul Elena Doamna din Iasi

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook