Nastere prin operatie de cezariana, la Spitalul judetean Vaslui, in timpul pandemiei

Buna burtici si mamici. Voiam sa va povestesc cum a decurs nasterea, auzind foarte multe pareri negative despre nastere in Romania. Am eliminat din dop dimineata la 10, aveam 37 de saptamani, eram singura acasa, iar spitalul din orasul meu este Covid, asa ca am sunat la ambulanta si am mers la Spitalul Judetean, aflat cam la 40 minute distanta, iar intre timp au inceput contractiile mai tari, cam la 10 minute.

Am ajuns la spital unde m a urcat pe masa si apoi mi-a facut ecograf, aveam dilatatie 3, bebe era pozitionat transversal si era situat sus, dar mi s-a zis ca se poate intoarce chiar si in travaliu. Am urcat la sala de nasteri (m-au dus cu carucior, nu m-au lasat sa merg), ajunsa acolo ma astepta alt doctor, m-a consultat, aveam dilatatie 7, a zis ca inca nu „da de copil”, asa ca m-a asezat frumusel pe pat, in asteptarea lui bebe, bineinteles sub monitorizare.

Timp in care, o doamna asistenta mai in varsta (a fost singura care a vorbit si s-a purtat urat), tipa la mine sa merg la baie pentru proba de urina, eu abia ma miscam avand burta foarte mare si contractii puternice. Intr-un final am reusit. M-a urcat iar pe masa, dupa aproximativ 2 ore, aveam dilatatie 10, dar bebe n-a vrut sa vina.

Doi doctori erau langa mine si ma indrumau cum sa stau si sa ma intorc si sa respir ca poate poate vine bebe natural dar nu a vrut, iar dupa alte ore de incercari am ajuns la cezariana de urgenta.

Anestezista si cei 2 doctori s-au comportat exemplar, vorbeau cu mine, ma indrumau, imi explicau ce sa fac si ce nu, mi l-au pus pe bebe pe mine sa-l simt, sa-l vad, cateva minute, dupa care m-au dus la ATI.

Am nascut la ora 19 si 10, un baiețel de 3500 grame si 50 cm, sanatos tun. A doua zi dimineata m-am ridicat fara ajutor, bebe a stat cu mine in camera inca din a doua zi, a fost mai greu la inceput, dar nu imposibil. Iar asistentele ma intrebau mereu daca vreau calmante sau daca am nevoie de ceva si doctorii au venit pana am plecat acasa, sa ma consulte si sa ma intrebe diverse.

In urma cu 13 ani jumatate am nascut primul copil in orasul meu, natural, a fost horror din cauza asistentelor care s-au urcat pe burta mea sa iasa copilul, m-am rupt rau, iar doamna doctor, o nesimtita…

Deci se poate si in Romania sa dai de persoane dedicate muncii lor si umane!

(Diana, Vaslui)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 22 Decembrie, 2020

Categorie: Nașterea prin Cezariană

Etichete: Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui | Vaslui

Articole Similare

Nastere prin operatie de cezariana, la Spitalul judetean Vaslui, in timpul pandemiei

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook