Doua nasteri naturale la Maternitatea Braila, in 2013 si in 2019, prima nastere cu medicul de garda si a doua nastere cu doctor Tataru

Numele meu este Ramona si am 31 ani. Pe data de 04.11.2013, cand aveam 25 ani, am dat nastere pe cale naturala, unui baietel minunat de 3800 grame si 55 cm, la Maternitatea Braila.

L-am nascut la 39 saptamani si 4 zile. Era ora 3:00,noaptea, Duminica spre Luni. Prin somn am simtit ceva pe picioare si mi-am trezit sotul, stiind ca s-a rupt apa.

Pe tot parcursul sarcinii am fost supravegheata de doctorul Tovarnac, actualul Sef de sectie al Maternitatii. Am ajuns la maternitate.Nu am sunat medicul, fiind noapte. Am fost monitorizata de medicul de garda si moasa.

La ora 5 au inceput contractiile, din ce in ce mai puternice si la ora 06:45 am nascut! Cum baietelul a fost maricel, mi s-a facut epiziotomie, avand 8 fire doar in exterior. Mi-am revenit foarte repede dupa nastere.

Dat fiind faptul ca m-am ingrasat 13 kg in sarcina, le-am dat jos foarte repede.

Acum sa va povestesc despre cea de-a doua nastere.

Pe data de 27.11.2019 am dat nastere, tot pe cale naturala, unei fetite de 3200 grame si 50 cm. De data aceasta, sarcina a fost supravegheata de doctor Tataru. Am mers la control pe data de 25 noiembrie si mi-a spus domnul doctor sa revin peste 2 zile.

Am mers pe data de 27 la maternitate. Mi-am luat bagajul, gandindu-ma ca poate raman sa nasc. Mi-a facut ecograf si control si aveam dilatatia 5. M-a internat imediat. Era ora 11:00 ziua. La 12 mi-a rupt domnul doctor membranele.

La 13:00 au inceput contractiile, din ce in ce mai puternice. Domnul doctor m-a asistat pe timpul nasterii, impreuna cu moasa. Am nascut la 14:40 o fetita superba!

Mi s-a facut epiziotomie si am avut 6 fire doar in exterior. La fel de repede mi-am revenit. Pe timpul sarcinii m-am ingrasat 12 kg, am slabit 8 si mai am cam 4 kg. Acum am un baietel de 6 ani si o fetita de aproape 2 luni. Suntem o familie implinita.

Despre maternitate si timpul stat acolo, pot spune ca se ridica la standarde europene. De la asistente pana la medici,toti. Se ocupa exemplar de paciente, fara a astepta ceva in schimb.

Viata cu 2 copii e minunata. Nu-mi doresc decat sanatate, sa-i putem creste frumos! Cam asta e povestea mea despre cele doua nasteri!

Medicii care mi-au supravegheat ambele sarcini au o experienta lunga si sunt profesionisti care isi iubesc meseria! Nu am nimic de reprosat!

(Ramona, Braila)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 19 Ianuarie, 2020

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Braila | Dr. Florin Tovarnac | Dr. Iulian Tataru | Maternitatea Braila

Articole Similare

Doua nasteri naturale la Maternitatea Filantropia din Bucuresti cu doamna doctor Nestianu Liliana

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook