Nastere naturala in Belgia, la spitalul de stat Sint Marten din Mechelen regiunea Antwerpen

Dupa 3 luni de cand am ajuns in Belgia am aflat ca sunt gravida. Imi era teama de necunoscut de limba (flamanda) eu care nu stiam nici engleza nici franceza.

Am ajuns la un medic ginecolog din Belgia prin niste prieteni. Cand am intrat se simtea teama pe fata mea. Doctorul m-a asigurat ca va invata romaneste pentru mine si ne vom deacurca de minune:))).

Dar am avut alaturi pe nasa mea care m-a ajutat la tradus. Controale periodice. Daca aveam programare la ora 7:30 atunci intram, nu mai repede nu mai tarziu, ceea ce pt mine a fost waw.

Au trecut 9 luni si apa s-a rupt inainte cu 1 zi de termen. Am plecat la spital seara la ora 10 cu sotul, cu bagajul meu, ca la hotel:))). M-a bagat intr-o sala cu aparate pe mine si gata.

Am cerut epidurala si 12 ore am stat relaxata, fara dureri. A venit momentul cand am simtit ca puiul nostru vrea sa ne vada. In 5 minute a venit. Tatal a fost rugat sa taie cordonul dar a refuzat:))) l-a lasat cu cordonul pe mine jumatate de ora, dupa care i-a taiat cordonul si asa murdar l-a pus la san. Dupa 20 minute l-au luat, l-au pus pe un pat langa mine si l-au sters, masurat.

In tot acest timp copilul era in salon cu tatal iar eu taiata in 3 locuri si rupta eram singura la dus. M-au dus in salon cu copilul si sotul si ne-a cazat pentru 3 zile:))) am stat 3 zile, am dormit cu copilul meu in pat.

Meniu in fiecare zi, ce vroiam sa mananc si sa beau. Doctorul imi batea la usa cand dorea sa intre. Patul imi era schimbat de 3 ori pe zi. Copilul nu mi-a fost luat 1 secunda de langa mine. Tot personalul a fost waw.

Pot spune ca eu chiar daca am nascut in spitalul de stat Sint Marten din Mechelen regiunea Antwerpen, pot spune ca era mai ceva ca unul privat din Romania.

Am avut parte in spital de exercitii pentru vagin, pentru recuperare, pentru ingrijirea copilului. Sper ca si in Romania sa existe asa ceva si copiii sa nu mai fie luati de langa mamici.

(Andra, Belgia)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 15 Octombrie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Belgia | Mechelen | Spitalul Sint Marten

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Universitar Bucuresti, cu doamna doctor Roxana Bohiltea

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook