Nastere naturala la Maternitatea Buzau cu moasele

Vreau sa povestesc un pic despre nasterea mea naturala la aceasta maternitate! Nu doar ca am ramas cu un gust amar, dar nu indrum niciodata pe nimeni sa nasca natural indiferent de maternitate, daca nu asista un medic ci doar moasele… asa cum se intampla in aceasta maternitate!

Inca din luna a 3-a am fost monitorizata pe fiecare luna de un domn doctor pana in ultima luna cand am decis indrumata de domnul doctor sa nasc natural! Pe data de 7 Martie am mers la maternitate, la fel indrumata de domnul doctor, pentru ca trecusem de data probabila a nasterii (cu 2 saptamani aproape)!

Acolo am fost internata iar pe seara mi-a fost facuta o injectie pentru a-mi provoca nasterea (asta s-a intamplat in jurul orei 16)! Pe la ora 00.00 am inceput sa simt usoare contractii…iar la ora 04:45 mi s-a rupt apa!

A fost momentul in care am inceput sa intru in panica pentru ca erau din ce in ce mai multe contactii si mult mai dureroase, atunci am fost adusa in sala de nasteri…de aici a inceput adevaratul meu cosmar si cel mai mare trauma, care pot spune ca m-a marcat (pentru ca nu exista data sa povestesc si sa nu vars o lacrima)!

Asa cum va spuneam am fost adusa aici (am fost controlata de o doamna destul de ingamfata (adica mi-a vorbit destul de rastit si voia ca eu sa stiu ce am de facut si sa ma urc pe acea capra in cateva secunde, ceea ce pentru mine era imposibil pentru ca aveam dureri insuportabile pe care numai cine a nascut natural le paote percepe)

Nu aveam dilatatie decat 2 cm 🙁 mi-au fost facute mai multe injectii de dilatare. Eu eram epuizata aproape ca nu mai reuseam sa respir, lucru care nu era foarte in regula pentru bebe! In tot acest timp (adica pana sa ajung la o dilatare de cel putin 7 cm) mi-au fost aduse numai vorbe urate gen „cine m-a pus sa nasc natural” (asta pentru ca eu simteam ca acela imi e sfarsitul si la un moment dat i-am spus ca mai bine chemati medicul sa imi faca cezariana) la vorbele mele zici ca luase „foc” mi-a zis ca „acum te-ai gandit tu la cezariana, esti sanatoasa?”…si multe alte lucruri dureroase pentru mine mai ales in acele momente!

Tot chinul asta l-am indurat pana la ora 10:35 cand a venit pe lume baietelul meu (3850 grame)! Nu mai zic ca acolo aproape toate asistentele erau ba cu „fundul” in sus, ba asteptau spaga pentru a se te privi cu alti ochi! Pe scurt cam asa mi s-a intamplat mie! In concluzie chiar sunt dezamagita…si cred ca imi vor ramane in minte acele momente toata viata!

Insa tot ce conteaza este ca cel mic este sanatos! Doamne ajuta si multa putere mamicilor care isi doresc nastere naturala!

(O mamica, Buzau)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 28 Septembrie, 2017

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Buzau | Maternitatea Buzau

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Giulesti din Bucuresti, cu domnul doctor Enache Traian

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook