Nasteri naturale la Maternitatea din Buzau

Ambii copii i-am nascut la Maternitatea din Buzau. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost putin teama prima oara si pe buna dreptate vazand ce a urmat. Travaliul a inceput pe la 12 noaptea, pe 6 spre 7 februarie 2011, si pana pe la 4-5 dimineata mi-am asteptat sotul sa vina de undeva de langa Bucuresti, acolo lucra la momentul respectiv, pentru ca n-am vrut sa merg singura la Maternitate.

Am ajuns in jurul orei 5 si jumatate la Maternitatea Buzau si acolo a inceput „distractia” toata lumea de la doctorul care m-a internat pana la moasa, asistenta si ce alte cadre mai erau pe acolo au fost vizibil deranjate de aparitia mea inoportuna. Aparent se pregateau sa iasa din program si eu mi-am permis sa le deranjez.

Dupa ce m-au lasat sa ma chinui singura o buna bucata de timp si-au adus aminte ca eram si eu prin zona. Procesul in sine n-a fost deloc usor si nu ma ajuta nici felul in care vorbeau/tipau. La un moment dat a parut sa le deranjeze si faptul ca baietelul meu era destul de mare, a cantarit 4.100 kg la nastere.

S-au mai imbunat dupa ce si-au primit banii, dar gustul amar a ramas.Spre marele meu noroc la cel de-al doilea copil, 2 ani mai tarziu, in 18 iulie 2013, am gasit o moasa si o asistenta care-si cunosteau meseria si probabil le si placea ceea ce faceau asa ca pe fiul meu cel mic l-am nascut in fix 10 minute desi si el a fost destul de mare, 3.950 kg, si pentru asta le multumesc si astazi.

Despre asistente nu sunt prea multe de zis, erau ok si cele pentru copii si cele pentru mamici doar ca noaptea erau de negasit. Dar cel mai greu de suportat au fost conditiile. Saloane mizere unde era interzis chipurie sa intre vizitatorii fie ca era vorba de tatici sau bunici sau mai stiu eu cine, dar gandacii erau ca la ei acasa, dusurile si grupurile sanitare infecte mi-e groaza si acum cand ma gandesc, groaznic intr-un cuvant.

Din pacate a trebuit sa stau cam o saptamana cu cel mare pentru ca a facut icter 🙁 , la cel mic am plecat dupa 3 zile. Partea proasta e ca desi am nascut copiii la distanta de 2 ani si jumatate in Maternitate nu s-a schimbat nimic, conditiile au fost aceleasi si prima si a doua oara. Trist in Romania secolului XXI!

(Alice, Buzau)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 4 Octombrie, 2015

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Buzau | Maternitatea Buzau

Articole Similare

Nasteri naturale la Maternitatea din Buzau

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook