Nastere naturala la Maternitatea din Iasi cu doctor Onofirescu Mircea

Pe Andrei, primul meu baiat, l-am nascut intr-o zi de toamna, 24 septembrie 2006. Nu voi uita niciodata acea zi si nici sentimentele si emotiile traite pentru prima data ca si mama. M-am internat la Maternitatea din Iasi pe 17 septembrie si am asteptat cuminte sa mi se rupa apa.

Mancarea era destul de buna pentru o mancare de spital, asistentele erau de treaba, la fel si medicii. Mamicile din salon nasteau si plecau acasa, iar eu tot acolo ramaneam. Le ajutam pe celelalte mamici cum puteam, le incurajam, dar incepusem sa am si eu emotii. De ce bebe nu vrea sa vina?

Dupa o saptamana fara niciun semn de nastere, medicul care ma monitoriza Dr. Onofirescu Mircea a decis sa-mi declanseze nasterea. Mi s-a facut un ecograf pe la 10, totul era in regula, apoi injectia. Pe la 13 au inceput contractiile usoare si rare, apoi din ce in ce mai dese si mai dureroase. Am avut un travaliu lung si dureros. Umblam pe coridor cu perfuzia si cocostarcul dupa mine.

Imi era sete si vroiam sa dorm. Si apa tot nu mi s-a rupt. Abia pe la 03.50 am nascut, cu un medic rezident, care mi-a facut mai intai o incizie. Mi-a perforat membrana care nu vroia sa se rupa singura si bebe Andrei a venit. Eram atat de fericita, incat nici nu mai simteam cusaturile facute de medic. Ma uitam la Andrei, zambeam si plangeam in acelasi timp de fericire.

Nu am scos nici un sunet, nu am tipat, am vrut sa fiu tare, in schimb m-am muscat de brate si mi-am facut niste vanatai de toata frumusetea. Ai mei s-au speriat cand le-au vazut :-). Sotul a fost foarte emotionat, a plans cand si-a vazut baiatul. Imi pare rau ca nu am facut inainte niste cursuri de puericultura, pentru ca nu stiam sa pun pampers-ul.

O doamna doctor neonatolog a fost foarte draguta si la vizita mi-a aratat cum se face. Dupa nastere am stat cate 6 mamici in salon, unde aveam o chiuveta. Ce nu mi-a placut era faptul ca noaptea asistentele ne puneau sa dormim cu lumina aprinsa.

Nu stiu de ce. Bebe avea patutul lui separat langa al nostru, sa se invete sa doarma singurel. Duminica dimineata am nascut, miercuri am pornit spre casa, la Suceava. Si astfel ne-am inceput, eu si sotul, frumoasa aventura de parinti.

(Cristina, Suceava)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Sâmbătă 7 Iunie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Mircea Onofriescu | Iasi | Spitalul Cuza Voda Iasi

Articole Similare

Nastere naturala la Spitalul Judetean Tulcea

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook