Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu doctorul Radu Botezatu

Ma bucur ca am gasit aceasta posibilitate de a povesti experienta mea, nasterea fetitei mele Anastasia. Am nascut in data de 06.06.2019 la Maternitatea Filantropia Bucuresti cu doctorul Radu Botezatu. In data de 05.06 la ora 17 mi s-a rupt apa, iar la 17.45 am ajuns la maternitate cu dilatatie 3.

M-au internat, medicul meu tocmai iesise din tura, dar a spus ca va veni daca este nevoie si a rugat moasele sa il anunte cand ajung la dilatatie 6. Sotul meu a stat cu mine toata noaptea, desi au spus ca imi vor face injectie cu Oxitocina pentru ca ma dilatam foarte greu, nu mi-au facut. Au zis initial ca imi vor face injectia la 2-3 noaptea, dar injectia cu Oxitocina mi-a facut cand a venit medicul la 8:30 dimineata, cand eram la dilatatie 5 si deja nu mai puteam de durere, tot atunci am aflat ca am si uter retrovers. Era prima data cand mi se spunea asta.

La ora 09.00 a venit doctorul anestezist si mi-a facut epidurala, de aici a inceput sa fie mai usor, am nascut la ora 14:45, expulzia a durat 45 de minute. Pentru mine a fost o experienta groaznica, norocul meu a fost ca am avut lichid amniotic mult, la un moment dat cedasem, pur si simplu nu mai puteam, eram extenuata, erau prea multe ore, eram prea obosita, efectul anesteziei trecuse, pur si simplu vroiam sa renunt, dar medicul m-a ajutat foarte mult, este un om calm, cu rabdare multa, mi-a spus ca este copilul in pericol si ca va trebui sa imi faca forceps daca nu reusesc sa nasc la urmatoarea contractie.

Citisem foarte mult inainte despre nasterea naturala si ce complicatii ar putea fi si atunci ceva s-a intamplat in mintea si corpul meu si am nascut pur si simplu parca nici nu am mai simtit durerea, ma gandeam doar ca va pati ceva copilul. Cam atat despre nastere.

Despre spital este alta poveste… Conditiile sunt bune, am stat intr-o camera cu 2 paturi si baie, o sigura seara a mai fost cineva cu mine, mancarea este catering, buna, eu am avut diabet gestational si am primit meniu special pentru diabet. Nemultumirea mea este la adresa doctorului neonatolog care mi-a spus ca fetita are malformatie la inima congenitala si sulfu sistolic si m-a tinut in spital 5 zile in care am stat in stres desi starea mea psihica nu era foarte buna, plangeam continuu din orice si ea vazuse asta evident.

Desi medicul meu spunea ca nu are cum sa aiba fetita malformatie, pentru ca s-ar fi vazut la bitest, neonatoloaga a insistat sa ramanem in spital sub supraveghere si sa ne trimita de urgenta la Marie Curie la cardiolog. Fetita are intr-adevar sulfu sistolic dar nu grad mare si mi s-a explicat ca majoritatea copiilor au, dar nici vorba de malformatie la inima.

In concluzie, recomand pe domnul doctor Radu Botezatu, este un medic bun, doar ca mi-ar fi placut sa vina mai devreme si sa faca injectia cu Oxitocina la timp, daca nu aveam lichid amniotic mult, nu stiu ce s-ar fi intamplat. Am nascut in 22 de ore, dar din momentul in care a venit s-a ocupat exemplar de mine, numai ca eu deja eram la capatul puterilor. Nu as mai naste a 2-a oara tot acolo sau tot cu domnul doctor, a fost foarte traumatizant pentru mine si nu as mai naste natural.

(Andreea, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 11 Iunie, 2020

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Radu Botezatu | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, cu doctorul Radu Botezatu

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook