Nastere naturala la Maternitatea Filantropia, din Bucuresti

Ma numesc Elena, am 25 de ani si am nascut la Maternitatea Filantropia din Bucuresti pe 24 ianuarie 2019 un baietel de 3900 grame si 52 cm. Sarcina mi-a fost monitorizata de catre un medic foarte recomandat pe retelele de socializare sau in mediul online.

Toate bune si frumoase pana cand au inceput contractiile cu o seara inainte de a naste. Am pierdut dopul gelatinos, contractii din 5 in 5 minute direct, il sun pe medic sa il intreb daca trebuie sa merg la maternitate, ceea ce am si facut. Medicul renumit care ma urmarise pe parcursul sarcinii l-am gasit la camera de garda la ora 20.00, nu ma consulta, ci lasa o rezidenta si lasa indicatia de a fi anuntat cand se rup membranele sa vina la mine. Impacata, ma internez, urc intr-un salon cu alte 5 gravide cu complicatii pe la inceput de sarcina. M-am dilatat foarte greu, incep contractiile din 2 in 2 minute dar de dilatat nimic. Raman cu cei 4 cm amarati masurati la camera de garda. Imi spun toate rugaciunile cand intr-un final m-am dilatat cat sa cobor in sala de travaliu unde se si naste. Acest lucru se intampla fix la miezul noptii.

Moasele ma intampina foarte protocolare, contractiile raman tot la 2 minute, dar dilatatia mea tot greu mergea. Sprijin moral sau incurajari nici pomeneala, dureri cumplite. Cireasa de pe tort a fost ca intreb de medicul meu si sunt anuntata de moasa blonda, slaba si sictirita ca e plecat din Bucuresti. Hopaaa… Soc…M-a lasat balta, fara sa anunte macar inainte ca o sa nasc cu cine o fi. Trecand peste asta, nasc pe 24 ianuarie la 6.45 un baietel sanatos cu scor APGAR 9. Am simtit ca fiecare membru din personalul cu care am interactionat cerea subtil o atentie financiara. Fiind psihic praf, am cedat si le-am dat ce pretindeau desi stiam prea bine ca e o tampenie ceea ce fac. Chiar eram convinsa ca la Filantropia lucrurile sunt roz si oamenii isi vad de treaba lor,insa si aici se pare ca primeaza interesul financiar pentru orice serviciu adus pacientului.

Singurele aspecte pozitive din punctul meu de vedere: copilul sta in salon cu mama, curatenie si mancare in regula, medicii de garda cu care am nascut au fost profesionisti si m-au incurajat, desi am suportat 2 ore de cusaturi dupa minunata ruptura operata de moasa, personalul auxiliar depinde in ce stare il nimeresti. Cam atat!

Acum sunt din nou gravida si incerc sa cantaresc lucrurile astfel incat sa pot lua o decizie cu privire la maternitatea la care voi naste. As merge tot pe Filantropia, insa renunt la ideea medicilor recomandati, deoarece am patit-o pe pielea mea sa fiu lasata balta la prima nastere.

Sper ca experienta pe care am avut-o sa ajute si alte gravide sa cantareasca mult mai bine lucrurile inainte de a lua decizia de a-si alege medicul care monitorizeaza nasterea.

(Elena, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Joi 6 August, 2020

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala la Maternitatea Braila, cu doamna doctor Gradea Adela

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook