Nastere naturala la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, in timpul starii de urgenta

Am nascut in data de 30 aprilie un baietel de 3750 grame si 52cm, natural, la Spitalul Filantropia din Bucuresti. A fost o nastere spontana declansata la 40 de saptamani si realizata de acelasi doctor care mi-a urmarit sarcina si care s-a nimerit sa fie in spital in acea dimineata.

Spitalul, atat sala de nastere, cat si salonul este foarte curat. Zilnic se facea curatenie, se strangea gunoiul si se dezinfecta pe jos. In aceasta perioada era obligatorie purtarea mastii, chiar si in timpul travaliului si a nasterii.

Procedura datorata starii de urgenta in care ne aflam atunci a fost urmatoarea: am fost lasata la poarta maternitatii de tatic, am trecut printr-un triaj, aflat intr-un cort in curtea spitalului, de acolo am mers catre clinica pentru un control, unde s-a decis ca deja aveam contractie 4 si am putut merge direct in sala de travaliu. Aceasta este pentru o singura persoana, tot acolo am si nascut.

Am stat singura pe tot parcursul travaliului, am fost verificata de moase si de medicul de garda cam la fiecare 2 ore. Moasele pot spune ca au facut toata treaba, cel putin cea morala. Fara incurajarile acestora, nu cred ca as fi avut parte de o nastere naturala, pot spune relativ usoara, fara traume psihice.

Intre timp, bagajul a fost preluat de o asistenta si adus in sala de travaliu unde am nascut, a stat langa mine tot timpul. Pe urma a fost preluat de catre o infirmiera si dus in rezerva in care am fost repartizata. Acolo am putut sta fara masca atata timp cat eram singura in salon, cand primeam vizitele medicale, trebuia sa port si masca.


Viziteaza Targul ONLINE Mami si Bebe!
Vouchere, Reduceri, Cadouri pentru gravide, mamici si copii, la un click distanta.


Zilnic am fost verificata de catre un medic, iar in salon aveam un telefon prin intermediul caruia puteam contacta ori sectia de Neonatologie, ori sectia pentru mamici, in cazul in care aveam nevoie de ajutor. Am fost ajutata de catre asistente pe partea de atasare la san, de tinut in brate, tehnici de calmat bebelusul. Pot spune ca am avut parte de o experienta placuta intr-o maternitate de stat unde nu mi s-a pretins nicio clipa vreo atentie materiala.

Personalul medical, atat doctorii cat si asistentele, moasele, este foarte bine pregatit si mereu dispus sa ajute. Am optat pentru o rezerva, unde am stat doar eu cu bebelusul, care a stat cu mine permanent, inca din primele ore de viata. As opta si la a 2-a nastere pentru aceeasi maternitate si clar acelasi doctor.

(Eliza, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 21 Iulie, 2020

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Nastere naturala, la Maternitatea de stat Botosani

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook