Nastere naturala la Spitalul din Constanta cu domnul doctor Serbanescu

18 februarie 2018, seara ora 22, simt ca ma ud putin, dupa 30 minute la fel, pierdeam lichid, m-am hotarat sa merg la spital pentru un control. Nu aveam contractii, aveam 35 saptamani.

La control Urgente Constanta mi s-a rupt apa in timp ce mi se faceau investigatiile. Ora 0:30 am sunat la doctor Serbanescu care mi-a urmarit si sarcina, am fost dusa sus sa stau linistita ca pana dimineata nu nasc, mi-au trimis si sotul acasa.

Doamna asistenta mi-a pus perfuzie de la dilatatie 0 si fara dureri, la ora 2:30 aveam dilatatie 6 si dureri, doamnele asistente nu stiau cum sa cheme medicul mai repede.

Fiind intinsa pe pat am simtit capul fetitei (senzatie de treaba mare cum spuneau asistentele) doctorul se pregatea sa intre in sala, 4 persoane m-au luat pe sus pana in camera de nasteri si imi spuneau sa nu imping, nu am inteles de ce mi-au spus asta deoarece eu am facut cum am simtit.

Doctorul a cerut bisturiu pe care nu a apucat sa-l mai ia deoarece am avut contractie si a trebuit sa prinda copilul, o fetita minunata cu parul mare, de 51 cm si 3200 grame, cu un plans superb, la ora 2:50.

Un doctor neonatolog a preluat-o si a pus-o la incubator. Pana dimineata m-au tinut la lauze, am fost ok, am avut norocul sa „nu ma rup” si sa nu fiu cusuta, dar calvarul celor 11 zile petrecute in spital abia incepea.

Transferata in salon, asteptam copilul, mi s-a spus ca nu se adapteaza cu mediul si o mai tin la incubator. Fetita Raisa, pentru ca asa se numeste, respira singura, avea doar un monitor pentru puls la picior si o perfuzie cu antibiotic preventiv mi s-a spus.

Asa a stat 6 zile timp in care puteam sa o vad 10 minute pe zi ceea ce este inuman, ma mulgeam manual la etajul 9 sa-i pot da putinul lapte care il aveam, eu eram la etajul 7 iar ea la etajul 8 la Neonatologie si nici explicatii sau lamuriri nu primeam care este starea ei, de ce o tin acolo, ea era cea mai mare de acolo. Asa ca am ajuns si la psiholog in spital deoarece plangeam continu.

A saptea zi mi-au adus-o in salon, cel mai minunat moment, am putut sa-mi ating copilul si sa-l tin in brate. Am mai stat inca 5 zile deoarece contactase o bacterie.

Desi doctorul ginecolog mi-a spus ca totul este ok cu copilul m-am ales cu o depresie, spitalul a fost ok, curatenie, mancare, medicii ginecologi, medicii neonatologi isi fac treaba foarte bine dar ar trebui sa se gandeasca si la mame sa ofere explicatii despre situatia copilului.

Totul s-a terminat cu bine este o fetita vioaie, sanatoasa si desteapta.

(Geanina, Constanta)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 4 Noiembrie, 2019

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Constanta | Dr. Lucian Serbanescu | Spitalul Clinic de Urgenta Constanta

Articole Similare

Nastere prin operatie cezariana la Spitalul Universitar Bucuresti, cu doamna doctor Roxana Bohiltea

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook