Nastere naturala la Spitalul Judetean Constanta, cu domnul doctor Cristurean

Pe data de 22 aprilie 2013 m-am trezit dimineata pe la ora 5:30 si cand am fost la baie am observat ca mi-a cazut dopul gelatinos. Nu aveam deloc dureri asa ca am facut o baie, m-am pregatit si pe la 10 cand s-a trezit si sotul l-am sunat pe doctor care m-a chemat imediat la spital.

Am avut noroc ca in acea zi, doctorul meu era de garda. Am ajuns la spital pe la ora 12, am fost primita de doctor, am facut un eco la care a constatat ca nu prea am lichid si cervixul este inchis, dar cu toate astea s-a hotarat sa ma interneze.

La ora 13 eram deja internata si asteptam la sectia de nasteri. Am fost monitorizata si consultata de doctor din ora in ora si pana am nascut. Deoarece nu aveam dilatatie, dar incepusem sa am dureri, medicul inca nu stia cum voi naste. Eu am optat pentru nastere normala, dar in caz de probleme am zis ca doresc cezariana.

Totul a decurs foarte bine cu dureri suportabile pana la ora 16 cand deja nu mai puteam sa stau in picioare de durere si nu-l mai puteam vizita pe sot care astepta pe hol. Pe la ora 18 aveam dilatatie 7 cm si doctorul mi-a rupt apa si am intrat oficial in travaliu.

Asistenta mi-a administrat intravenos calmante si ce se mai face, dar durerile erau mult prea groaznice. Pe la 22:30, am reusit si am nascut natural, o fata de 3,5 kg si 52 de cm, perfect sanatoasa. Dupa nastere, am mai stat sa ma curete si sa ma coasa inca o ora, apoi am fost dusa pe la 23:30 intr-o camera cu alte gravide care am nascut in acea zi si pe la 1 noaptea, a venit o asistenta si m-a luat cu carutul si m-a dus in rezerva.

Copilul l-am vazut a doua zi, pe la ora 13 si cand mi-a fost adus, asistenta respectiva mi-a si explicat cam o ora cum sa alaptez, ce sa fac si ce sa nu fac. Toata lumea a fost foarte draguta si s-a purtat cu mine exemplar.

Am ramas internata in spital 3 zile, timp in care toata lumea s-a purtat frumos, m-au ajutat si nu au cerut nimic de fiecare data, chiar cand am vrut sa dau ceva unei asistente, aceasta a refuzat categoric. Cred ca nu conteaza clinica pe care o alegi ci conteaza foarte mult doctorul. Ii multumesc doctorului meu ca a avut grija de mine si in timpul nasterii si dupa.

(Andrada, Constanta)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Miercuri 5 Februarie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Constanta | Dr. Viorel Cristurean | Spitalul Clinic de Urgenta Constanta

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook