Nastere Naturala la Spitalul Filantropia Bucuresti in pandemie

Buna, numele meu este Maria si doresc sa va împărtășesc experiența mea.

Am născut in cadrul maternității Filantropia Bucuresti la 37 sapt natural . Sarcina nu a fost tocmai perfecta , sangerare in saptamana 7-8 ,  cerclaj la 22 saptamani  apoi la 28 saptamani am descoperit colestaza ( faceți va analize nu ascultați după lume precum ca mâncărimile sunt normale deoarece se întinde pielea , bineînțeles nu in toate cazurile).

Mi a urmărit sarcina o doamna doctor foarte drăguța și implicată, știa exact ce face și mereu m-a ajutat cu tratament și recomandările  cele mai bune , îmi răspundea la mesaje ( nu as vrea sa ii dau numele ).Spre sfârșitul sarcinii, mai exact in saptamana  36 mi-a spus ca din cauza colestazei trebuie cezariana.Am fost așa dezamagita deoarece eu îmi doream natural, a văzut dezamăgirea și frica pe fata mea și mi a spus dar dacă vreau natural vedem săptămâna viitoare in funcție de col și de analize . In ziua când am mers la control , la 37 saptamani  fix , m-a mai întrebat încă o data cum doresc sa nasc,  eu i am spus  ca natural.

Am mers la camera de garda,  m-a consultat mi-a dar cerclajul jos ( nu doare, doar o mică ciupitura simțiți ),  și mi-a spus ca sunt dilatata 3 cm și ca am contracții si urmează sa nasc. Eu foarte surprinsă i am spus dar nu simt nimic, nu ma doare nimic când nasc ? Dansa mi-a raspuns ca de acum raman internata. Mi s-a  făcut test Covid, am mers la garderoba unde mi am lăsat bagajul mare (îl aveam in mașina,  parca am presimțit ceva ),  apoi am așteptat pana a ieșit rezultatul testului.

M-am schimbat si  am mers in sala de nașteri unde au venit 2 moașe extraordinare care m-au ajutat mult de tot. Apoi mi s-au recoltat analize mi s-a pus perfuzia cu oxitocina ,  si au început contracțiile.La dilatație 8 mi s-a făcut epidurala , iar in 4 h am născut un băiețel de nota 10 .

Ca si maternitate condițiile sunt foarte bune , personalul săritor si dedicat . Mai puțin câteva asistente  de la neonatologie ce nu prea își dau interesul decât daca le dai ceva . Din cauza situației “ Covid “, medicul meu nu a mai avut voie sa stea in spital si a plecat cu 45 min înainte sa nasc eu , dar am născut cu o doctorita  tânăra rezidenta foarte de treaba si implicată.

Mulțumesc!

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Marți 27 Iulie, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea Naturală.
Nastere naturala la Maternitatea din Botosani

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook