Nastere naturala Filantropia Bucuresti Noiembrie 2021 Dr. Anghelache Maria

Numele meu este Ana și am nascut natural o fetita de 4000gr în data de 16.11.2021 cu doamna Dr. Anghelache Maria, dansa fiind de garda la spitalul Filantropia din Bucuresti. Cel care mi-a monitorizat sarcina a fost  domnul Dr. Bogdan Chirculescu.

Mi-am dorit o naștere naturala nemedicalizata, motiv pentru care am refuzat oxitocina și ruperea artificiala a membranelor,deși tot veneau și insistau.Am vrut ca tot procesul nașterii sa decurgă natural.

Am ajuns în sala de nașteri la ora 8.00 și la ora 12:53 a decis micuța mea sa vina pe lume. Am rugat-o pe doamna doctor sa nu taie imediat cordonul ombilical, ci sa-l lase măcar 10 minute, timp în care bebelușa sa stea pe pieptul meu. Mi s-a spus ca da, dar doar mi s-a spus pentru ca nu s-a  si întâmplat ceea ce eu am cerut. Am fost dezamăgită din acest punct de vedere.

De când am ajuns în sala de nașteri, ora 8.00 dimineața, m-au pus la monitorizare si moasa Cristina m-a strâns foarte tare la burta cu acele „minuni”, iar când i-am zis ca sunt prea strânse, a zis ca asa trebuie sa fie. Aproape tot travaliul am stat pe spate, a fost îngrozitor, am cerut sa mi se dea o perna sa pun la spate ca nu mai puteam de dureri și atunci doamna doctor mi-a zis ca ma pot ridica în fund. A fost atât de bine…

Ca și experienta mi-am dorit sa nasc natural, am reușit, însă la spitalele de stat totul se petrece pe banda rulanta, toată lumea e grăbită. Clar data viitoare ori îmi voi impune cu vehementa dorințele dacă aleg sa nasc la stat, ori voi alege un spital privat.

Doamna doctor a fost drăguță cu mine în timpul travaliului, deși nu mi-a respectat dorința „skin to skin” și clamparea cordonului ombilical târzie, dupa măcar 10 minute.

În primele secunde s-a tăiat cordonul după ce a fost scoasa micuța. Mi-au „aruncat-o” pe piept preț de 5 secunde după expulzie și pana sa realizez eu asta mi-a și fost luata de echipa de neonatologie.

În mare cam aceasta a fost prima mea experienta de naștere la un spital de stat din București.

Ana

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 10 Decembrie, 2021

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Bogdan Chirculescu | Dr. Maria Anghelache | Moasa Cristina | Spitalul Filantropia Bucuresti

Articole Similare

Experienta Neutra
Experienta Neutra - aceasta poveste relateaza o experienta in general neutra despre Nașterea Naturală.
Nastere prin operatie cezariana la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, cu Dr. Carmina Schass

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook