Nastere naturala la Spitalul Pantelimon din Bucuresti cu doamna doctor Alina Juganaru

Nasterea mea a fost naturala, asa cum mi-am dorit. Doctorita care mi-a urmarit sarcina se numeste Alina Juganaru. Am nascut cu ea la 38 saptamani la Spitalul Pantelimon.

Mi-a fost foarte frica, mai ales ca pana atunci nu am stat prin spitale, auzisem despre ce se intampla in spitalele din Romania si imi treceau prin cap tot felul de lucruri negative. Doamna doctor m-a linistit mereu spunandu-mi ca va fi bine.

Sa va spun date concrete: am stat in spital 5 zile, in prima zi am nascut dupa un travaliu de 4 ore. Desi am avut trusa pentru anestezie la mine, nu a mai fost timp. Oricum, durerile au fost suportabile, ca la menstruatie, pana cand am intrat pe ultima suta de metri, atunci au fost vreo 4-5 minute cand imi venea sa ma urc pe pereti. Dar au trecut repede, cand am vazut pe bebe am uitat.

Am avut epiziotomie, s-a vindecat in circa 2 saptamani. Dupa ea pot spune ca nu am sesizat nici o diferenta, pentru gravidele care se intreaba..Cand m-au cusut a fost tortura. Am simtit tot.

Am cheltuit in total 3000 lei, dintre care 1000 pentru doamna doctor. La asistente merg tarifele cam asa: 40-50 lei/ asistenta la nastere, eu am dat 50. Apoi cate 10 lei sa se uite la tine, ba o toaleta, ba o curatenie. Aici e un minus, chiar si cu bani, asietntele sunt destul de reci si ursuze in abordare, cele care vin in saloane.

La neonatolog am dat 250 lei si am mai dat 100 lei pentru un medic de garda, cand nu era doctora mea si am necesitat un consult.

Ca sa nu fiu inteleasa gresit tin sa precizez: nimeni nu a cerut nici un ban, nu am fost conditionata in nici un fel, eu am dorit sa dau, am intrebat mamicile despre cat dau si am dat si eu in rand cu restul. Tot ceea ce am avut nevoie in spital am primit pe lista si a trebuit sa cumpar inclusiv apa si dezinfectant. TOT.

La nasterea propriu zisa asistentele si doamna doctor au fost langa mine permanent, m-au ajutat cu indicatii precise.

Dupa nastere mi-am revenit repede, am avut voie sa primesc vizite din partea sotului dar cu limita, cat sa-mi aduca mancarea si sa schimbam cateva vorbe. Si cat am stat in spital l-au jumulit de bani paznicii. Orele se schimba dupa cum au ei chef ca sa ceara taxa de intrare.

Oricum, este o mare discriminare. Anumite paciente aveau voie sa vina cu tot neamul, 20 de persoane si nu avea nimeni curaj sa le spuna nimic, stiti la ce ma refer.

In concluzie, doamna doctor ok, spitalul nu, pana si paturile sunt oribile, cazi cu ele, cearceafuri patate, iar fetele cu cezariana nici nu puteau cobora fiindca erau „cazate” in aceleasi paturi cu picioare foarte inalte. Plangeau de durere. Daca as mai naste o data m-as duce la privat, cheltuiesc tot atat si beneficiez de conditii mult mai bune si de tratament medical corespunzator, cu asitente cel putin amabile.

(Flori, Bucuresti)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Duminică 30 Martie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Bucuresti | Dr. Alina Juganaru | Spitalul Sfantul Pantelimon Bucuresti

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook