Nastere Naturala Sanconfind Februarie 2022 Dr.Ion Constantinescu

Am decis să îmi împărtășesc povestea pentru ca stiu din propria experienta cat de mult „research” face o gravidă cand vine vorba de spitalul in care va naște si as vrea sa fiu de ajutor.

Incep prin a spune că am avut o sarcina fără probleme, am fost cel putin o data pe luna la control pentru a fi sigura ca totul decurge asa cum trebuie, iar domnul Dr. Ion Constantinescu care mi-a monitorizat sarcina m-a susținut de la început să nasc natural, asa cum imi doream.

Timp de 9 luni am facut o lista de comparatii intre maternitatile de stat si cele private, iar balanța a înclinat spre cele private, asa ca am decis sa nasc la maternitatea Sanconfind din Poiana Campina. Consider că a fost cea mai bună alegere pentru mine!

Deși m-am informat foarte mult despre tot ce înseamnă travaliu, contractii dureroase/ nedureroase, expulzie s.a.m.d, în momentul în care a început travaliul am fost dată peste cap. Durerile au fost mai mari decât ma asteptam, însă am reusit sa nasc natural, fără epidurala, asa cum mi-am dorit.

Echipa de la Sanconfind a fost permanent alături de mine, chiar daca eu am ajuns la spital cu dilatatie aproape completa – deși am avut dureri mari, nu mi-am imaginat ca la prima sarcina ma voi dilata asa de repede si am stat acasa 4 ore de cand au inceput durerile, iar în acest timp am ajuns la dilatatie aproape completa.

Cand am ajuns la spital totul a decurs destul de repede, în aproximativ 3 ore am nascut. În tot acest timp am fost asistată in permanență de o moașa care mi-a spus ce urmează să se întâmple, ceea ce m-a ajutat sa ma calmez si sa tin piept durerilor. Cred că aș fi ales cezariana daca eram într-un spital de stat, stiu ca acolo nu sta nimeni permanent cu tine si mi-ar fi fost frica sa raman singura cu durerile acelea.

Cu toate acestea, am avut o naștere destul de ușoară si foarte rapida, m-a ajutat mult bebe care a fost foarte puternică și si-a dorit sa iasa afara cat mai repede. Si un alt sprijin pentru mine a fost soțul meu, care a stat alături de mine în sala de nașteri si mi-a dat curaj- nu stiu daca la stat este posibil sa asiste si tatăl, dar mie personal mi se pare minunat sa il ai pe soț alături în acel moment special.

Despre condițiile din spital nu pot sa spun decat ca sunt peste așteptări, totul e asa cum trebuie sa fie, în 3 zile m-am recuperat aproape total.
Personalul este format numai din profesioniști, medicii sunt de nora 10! M-au impresionant asistentele de la neonatologie, care m-au ajutat din prima clipa cu atașarea la san si datorita lor reusesc sa alaptez exclusiv.

Sper sa va ajute povestea mea in alegerea pe care trebuie să o faceți si sa țineți cont cat este de important pentru o femeie sa aiba o naștere frumoasă, nu una care sa o marcheze pentru tot restul vietii.

Ioana

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Vineri 4 Martie, 2022

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Dr. Ion Constantinescu | Poiana Campina | Prahova | Spitalul Sanconfind

Articole Similare

Experienta Pozitiva
Experienta Placuta - aceasta poveste relateaza o experienta in general placuta despre Nașterea Naturală.
poza

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook