Trei nasteri naturale, asistate de moasa

Sunt mama a trei copii, cu varste cuprinse intre 25-31 de ani. Evident, nasterile mele au avut loc in anii 80, in perioada comunista, interval de timp in care in sistemul sanitar romanesc nu existau multe beneficii.

Totodata, accesul la informatii era foarte limitat, sau mai bine zis inexistent, nu existau, din pacate, atatea analize atat de necesare si utile pe timpul sarcinii: despre ecograf nici nu putea fi vorba. Dupa cum stiti, a fost o perioada cu extraordinar de multe lipsuri, iar lucrurile firesti astazi pentru gravide, erau atunci de domeniul S.F.-ului.

Primul copil l-am nascut la 19 ani si pot spune ca a fost cea mai grea nastere si cu cel mai lung travaliu, aproximativ 12 ore. Probabil ca tineretea si lipsa mea de experienta si-au spus cuvantul. Nu am fost asistata de nici un medic, pentru ca nu se obisnuia, ci de o moasa. Medicul era prezent doar in cazuri deosebite.

Cel de-al doilea copil, baiatul, l-am nascut de Sf.Andrei, dupa un travaliu de vreo 10 ore. Ultima nastere a fost cea mai usoara. Am adus-o pe lume pe Alexandra dupa doar cateva ore de travaliu, probabil si datorita efortului fizic si agitatiei mutarii intr-o casa noua. Exact in seara cand ne-am instalat in noul apartament, m-au apucat durerile.

Concluzionand, nasterile mele au fost naturale, grele, cu exceptia ultimei. Nu am fost asistate de medici, iar impresia lasata a fost destul de urata: nu epidurala, nu epiziotomie, iritarea personalul care asista si, implicit, limbajul si comportamentul acestuia.

Deh, asa erau vremurile…Toate aceste detalii neplacute vi le-am impartasit din dorinta de a va prezenta cat mai real si cat mai autentic povestea nasterilor mele. Oricum, experientele mele palesc in comparative cu nasterile femeilor de-a lungul istoriei.
Insa, cu toate acestea, sunt fericita si multumita ca am adus pe lume trei copii sanatosi si frumosi, care imi insenineaza zilele. Sunt o femeie implinita!

(Maria, Tulcea)

Vrei sa fii notificat(a) cand se publica urmatoarea poveste de nastere similara? Aboneaza-te aici.

Data publicarii: Luni 3 Martie, 2014

Categorie: Nașterea Naturală

Etichete: Tulcea

Articole Similare

Trei nasteri naturale, asistate de moasa

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook