Bebe cu colici, doua tipuri de lapte praf

Intrebare – Georgiana: 
Buna ziua. Am un bebe de 3 saptamani. I-am dat sân 1 saptamana apoi eu am avut retenție de lohii si am stat internata in spital 4 zile, el rămânând acasă pe aptamil. Eu ii dau sân si dacă văd ca nu se satura ii completez cu lapte praf.. aproape la fiecare masa.
A început sa aibă si colici… este posibil ca laptele praf si sânul sa i dea stomacelul peste cap? Are foarte multe gaze si se strânge de burtica. Are si niște bubițe pe corp, medicul de familie zice ca ar fi de la caldura..

Sa schimb laptele praf cu alta firma? Eu as vrea sa ii dau si sân in continuare dar nu prea am așa mult… iar el dacă vede ca nu curge ca la biberon… se enervează si il refuza. Multumesc.

Raspuns:

Dr. Ana Stefanescu
Dr. Ana Stefanescu Medic Primar Pediatru https://doctoritadecopii.ro

Nu este nici o problema ca ati combinat cele 2 tipuri de lapte, alimentatia mixta este perfect acceptabila.
Insa ati putea incerca, eventual, sa stimulati secretia lactata – cu Galafor forte, More Milk +, Motilium (recomandat cu incredere si pentru stimularea lactatiei, nu doar pentru patologii intestinale la adulti). DIn pacate se poate intarca destul de repede daca se obisnuieste cu biberonul, de aceea ar ajuta sa stimulati.
Cel mai probabil acele bubite tin intr-adevar de caldura/ transpiratie. Dar mai multe nu pot spune, din moment ce nu le-am vazut.

Pentru colici puteti incerca eventual o formula mai usor de digerat – Hipp Comfort, de ex, si orice remedii de colici: EqiNoGas, Baby Calm Fares picaturi, Colidep, Minunino colici, Gasodex, Bonisan, Infacol (sau Espumisan sau Sab Simplex), Colief.

Multa sanatate!

Vania Limban
Vania Limban Moasa independenta https://www.activecenter.ro

Va recomand sa incercati dupa fiecare supt sa va mulgeti cu pompa de san ca sa stimulati secretia lactata si sa-i dati completarea treptat doar cu laptele dumneavoastra.

Vorbim de colici daca apar zilnic la o ora aproximativ fixa in a2a parte a zilei, iar durerile de burtica ca atare sunt cauzate de aspecte digestive si pot apare la orice ora din zi si din noapte. Dar ca manifestare sunt similare. Solutii: caldura pe burtica, masaj, contact piele la piele si doar ca ultima solutie picaturi anticolici.

Este normal sa aiba gaze daca ii dati si biberon ptr ca inghite aer si el trebuie scos dupa fiecare masa tinand copilul vertical cu capul pe umar si masaj pe sapte de sus in jos.

Pentru bubite pe corp, clatiti copilul dupa baie cu infuzie de tarate de grau.

Pentru stimulare secretie lactata puneti copilul la san la cerere si mulgeti sanii dupa fiecare masa a copilului.

Data publicarii: Marți 20 Iulie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook