Fontanela care se scufunda este semn al deshidratarii?

Intrebare – Madalina: Am un bebe de 3 luni caruia fontanela i se scufunda in timpul zilei. Cresterea este normala, graficul este bun, nu are alte probleme. Mentionez ca suntem in UK. Am tot citit ca este un simptom al deshidratarii dar el este alaptat exclusiv. Sa incep sa ii dau putina apa? Ce ma sfatuiti?

Raspuns – Dr. Ana Stefanescu: In general pozitia fontanelei nu este un criteriu bine interpretat de parinti, de aceea noi nu prea le recomandam parintilor sa fie atenti la fontanela. Dar puteti sta linistita si sa NU dati apa, pentru ca daca suge bine si urineaza bine nu are cum sa se deshidrateze.
Fontanela devine scufundata permanent in cazuri de deshidratare importanta, prin varsaturi abundente sau scaune diareice numeroase. Nu se poate deshidrata un copil sanatos care bea. Multa sanatate!

Data publicarii: Miercuri 25 Octombrie, 2017

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook