Gesturi violente in colectivitate baietel 7 ani!

Buna ziua,

Ma numesc Daniela si sunt mama unui baietel de 7 ani si jumatate. Rog un sfat. La after school,unde am continuat sa mergem si in timpul verii cateva ore pe zi, are uneori gesturi violente. A lovit un coleg și la interval de 2 luni a dat peste mână unei fetițe care desena lângă el. Cum să procedez cu el să elimine tensiunile și să nu degenereze tendința de a agresa alți copii? Îmi e foarte teamă să nu escaladeze totul, ceilalti parinti ne-au luat la ochi!!!
Multumesc.O zi bună!

Raspuns:

Oana Bunescu
Oana Bunescu Psiholog clinician, consilier psihologic, psihoterapeut Specializari copil/adult/cuplu/familie 0733.095.779 | oanabunescu@yahoo.com |
Este important să vedem în ce situații baiețelul dvs. lovește și dacă face acest lucru doar la after school. Este posibil ca ceva din mediul respectiv să îl deranjeze și să nu știe cum să își exprime într-un mod adecvat emoțiile pe care le resimte, să îi fie dificil să spună in cuvinte ceea ce simte. Este important sa discutam cu copilul și sa îl intrebăm de felul în care el vede situația. Există cartonașe pentru emoții și cărți pe zona de exprimare emoțională adecvate pentru copii. Aș aborda situația prin joc, astfel încât să ajungă la un nivel mai profund la el. Există posibilitatea ca și el să fi fost lovit la after și de aceea să reacționeze și el în acest mod, dar fără să știu mai multe detalii nu pot spune cu exactitate că s-a întâmplat acest lucru. V-aș recomanda să urmăriți comportamenul pe care-l are copilul acasă și în alte medii. Dacă situația persistă și escaladează vă recomand să mergeți la psihoterapeut.
Cele bune,
Psiholog clinician, consilier psihologic și psihoterapeut Oana Bunescu

Data publicarii: Joi 9 Septembrie, 2021

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook