HSIL cu dispazie severa

Intrebare – Florentina: Eu nu inteleg cum este posibil ca din luna Mai 2018 de la primul test PAP in care mi-a iesit ASCUS acum sa ajung deja la HSIL cu dispazie severa, in doar 4 luni. Doamna doctor mi-a zis ca trebuie facut conizatie asta e clar, problema mea este : oare este suficient doar conizatie? Intreb asta deoarece am doar 38 ani si mai imi doresc un copil, va mai fi posibil asta?

Acum trebuie sa aleg care metoda de conizatie sa fac, cea clasica cu bisturiul sau cu Ansa Electrica, dumneavoastra ce a-ti recomanda? Va multumesc frumos, pentru mine conteaza al doilea raspuns, atunci cand esti intr-o asemenea situatie starea psihica nu este tocmai buna.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Din pacate este posibil ca in cateva luni o displazie usoara sa se transforma in displazie severa, mai ales cand evolutia este data de o infectie cu un HPV de risc inalt (cum ar fi de exemplu HPV 16). Este clar ca la dumneavoastra lucrurile au evoluat rapid si nu este vreme de pierdut. Leziunea ar trebui sa fie scoasa, iar tipul de interventie il alege medicul dumneavoastra in functie de intinderea leziunii si de planurile dumneavoastra de viitor in ceea ce priveste o eventuala sarcina. Imi este greu sa apreciez ce tip de interventie s-ar potrivi fara sa va fi consultat, insa conizatia cu bisturiul rece si electroconizatia par valabile, totul este insa sa se scoata leziunea in totalitate. Dupa aceste interventii se poate ramane insarcinata, insa in primul rand trebuie sa va asigurati ca leziunea precanceroasa se va vindeca.

Data publicarii: Luni 12 Noiembrie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook