Indicatie pentru amniocenteza

Intrebare – Ancuta: Sunt insarcinata in 15 saptamani iar in saptamana 12 de sarcina mi-am facut morfologia fetala iar domnul doctor a zis ca totul este ok. La analiza de sange pentru trisomia 21 mi-au iesit urmatoare rezultate: translucenta bucala 2.40mm (1.63 mom), Papp-A 6.105ui/l (0.86mom) iar Fete beta-Hcg 36.08ui/l (0.99 mom) iar la riscul calculat 1/330. Cu toate acestea medicul mi-a recomandat sa fac aminocenteza desi pe rezultate scrie clar ca nu apartin unui grup cu risc crescut de trisomie 21. Nu mai inteleg nimic. Multumesc!

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Desi poate ca nu v-ati incadrat din punct de vedere matematic la rezultat cu risc inalt de sindrom Down, poate ca medicul dvs a vazut ceva care l-a nelinistit si a considerat ca aveti nevoie de investigatii suplimentare. De multe ori experienta medicului completeaza cu succes anumite investigatii. Aveti neaparat nevoie de o discutie cu medicul care a indicat amniocenteza, pentru ca orice indicatie are nevoie de o justificare. Daca nu va multumeste acea discutie atunci puteti merge cu toate documentele pentru un control si o a doua opinie la alt medic.

Data publicarii: Duminică 3 Iunie, 2018

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook