Placenta jos inserata

Intrebare – Cristina: Buna seara! Am 15 saptamani de sarcina acum. Acum 2 saptamani am avut o hemoragie puternica. Un hematom mare cat bebe fix deasupra lui bebe…Ceea ce a dus la desprinderea partiala a placentei.

Placenta este fixata foarte jos…iar eu inca mai pierd sange …maro foarte inchis..in cantitati mici. Ca tratament iau 4 Arefam de 200 pe zi, No spa la nevoie vitamine prenatale si Aspenter. Tensiunea este mica…10 cu 4 iar dupa No spa imi scade mult. Ce riscuri implica placenta joasa si dezlipirea de placenta partiala? Eu sunt la a 2 sarcina. Va multumesc. P.s: sotul are rh negativ, iar eu pozitiv. Dar amandoi B 3.

Raspuns – Dr. Silviu Istoc: Din pacate placenta jos inserata se asociaza deseori cu hemoragii in sarcina, in cazuri extreme putand duce chiar la pierderea sarcinii; de aceea trebuie limitata activitatea fizica, iar contactul sexual este interzis. Din fericire pe masura ce trece timpul uterul creste, luand dupa el placenta care usor, usor se ridica de langa col in 80% din cazuri. Astfel este posibil ca pe la 26 saptamani sa nu mai fie nicio problema cu placenta. Aveti nevoie de tratament cu un progesteronic si la nevoie un antispastic (foarte asemanator cu tratamentul pe care il luati deja). Evaluarea periodica ecografica va lamuri daca placenta se ridica sau nu.

Data publicarii: Duminică 27 Martie, 2016

Categorie: Sfatul Medicului

Articole Similare

Aboneaza-te la Newsletter

Abonare

Intra in grupul de facebook

Inchide

Vino alaturi de mii de mamici pe Facebook

Zeci de mii de mamici raspund zilnic intrebarilor legate de nastere si copii, pentru a oferi suport gravidutelor si noilor mamici. Daca doresti sa faci parte dintr-o comunitate formata din mamici cu experienta , gata oricand sa iti sara in ajutor, in mod constructiv, te invitam sa te alaturi grupului nostru.

Viziteaza Grupul Viziteaza Pagina

Grupul de Facebook